ΣΚΑΛΑ. Οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα που από την πρώτη στιγμή αποτελούν την Κίνηση για την αποτροπή της δημιουργίας εργοστασίου σκουπιδιών στον Δήμο Ευρώτα, αυτή τη φορά καταγγέλλουν τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου. Καλούν τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Ευρώτα που συμμετέχουν στον ΦΟΔΣΑ να πάρουν θέση, από τη στιγμή που απάντησε με υπόμνημα (αντιαγωγή) στην αγωγή των πολιτών.

«Σε συνέχεια της ιταμής στάσης της περιφέρειας η οποία όρισε δικηγόρο εναντίον των κατοίκων και του Δήμου Ευρώτα με σκοπό να υπερασπιστεί το «θεάρεστο έργο» ενημερωθήκαμε ότι την σκυτάλη πήρε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) που έχουν συστήσει οι Δήμοι της Περιφέρειας, ο οποίος κατέθεσε από κοινού με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ υπόμνημα (αντιαγωγή) στο ΣΤΕ με το οποίο ζητάει να απορριφθεί η αίτηση αναστολής εργασιών του Δήμου Ευρώτα.

Ποια η θέση των εκπροσώπων της δημοτικής μας αρχής στον ΦΟΔΣΑ;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν τελικά ο ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Σίγουρα όχι αυτά των κατοίκων της περιοχής μας αλλά και όλων των υπόλοιπων περιοχών της Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτό το έργο αλλά μόνο να χάσουν από τη περιβαλλοντική μόλυνση στους φυσικούς πόρους του τόπου (έδαφος, νερό και αέρας) καθώς και από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των ανταποδοτικών τελών που αναμένεται να τετραπλασιαστούν ως αποτέλεσμα των επαχθών όρων της σύμβασης.

Ακόμα μια φορά γίνεται φανερό ότι κυβέρνηση, Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ μας έχουν κηρύξει το πόλεμο ζητώντας να θυσιάσουμε «Γη και Ύδωρ» προς χάριν των κερδών μιας μεγάλης Εταιρείας, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία, τις ζωές μας, τις καλλιέργειες και τα προϊόντα μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς. Ο δρόμος της επιβίωσης μας είναι ο δρόμος του συλλογικού και ανυποχώρητου αγώνα.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ!»

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ είναι ο κ. Σταύρος Αργειτάκος ενω ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται και αυτός κατα της κατασκευής και λειτοπυργίας εργοστασίου στη Σκάλα.