ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Το κρίσιμο μέγεθος που πρέπει να αποτιμάται, όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την εικόνα της πανδημίας σε αυτή, είναι οι νοσηλευόμενοι covid-19 στα νοσοκομεία της», δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Στο πλαίσιο αυτό βλέπει καλή την εικόνα κι εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι τώρα, επαναλαμβάνοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να ενισχύει στο μέτρο των δυνατοτήτων, αλλά και των αρμοδιοτήτων της, τις δημόσιες δομές υγείας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης - σε παρέμβασή του, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου- επανέλαβε με ιδιαίτερη έμφαση ότι θεωρεί σημαντικότατη την προσφορά των ιδιωτών γιατρών και τη συμβολή τους στην διατήρηση της αντοχής του συστήματος υγείας.

Αυτό που φαίνεται να μην έχει λάβει υπόψιν του ο περιφερειάρχης είναι το γεγονός ότι στην Σπάρτη μπορεί μεν να νοσηλεύονται περί τα 15 κρούσματα στο Νοσοκομείο αλλά τα άλλα 60 ενεργά κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επίσης είναι προφανές ότι δεν έχει λάβει υπ’ όψιν του ότι μέρος των ενεργών κρουσμάτων, ίσως το 1/3 είναι υγειονομικοί της Σπάρτης.

Αν αυτό του επιτρέπει τον χαρακτηρισμό «πάμε καλά» τότε ας αρθούν και οι περιορισμοί που έχουν προσβάλει εξ ίσου θανάσιμα την τοπική αγορά…

Ειδήσεις σήμερα:

Σύσκεψη σήμερα για έκτακτα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές!

Στη Βουλή η κρίση που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης!

Οι Αμερικάνοι ξαναγράφουν την Ιστορία του 1821 (video)

Αυξάνονται, και πάλι τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!

Οι σφαίρες από το φονικό στην Πάτρα τρύπησαν τζαμαρία εταιρείας!

Τι συμβαίνει με τους γυμναστές; Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη αθλήτρια στην Πελοπόννησο!