ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 27 Γενάρη, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αυτοκινητοπορεία στην Σπάρτη και κατέληξε στο Διοικητήριο και κατάθεσε πλαίσιο αιτημάτων του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζινιέρη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου «ήταν η πρώτη απάντηση στην νέα αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ισχύει μέχρι το 2027, που φέρνει όλο και μεγαλύτερη ταφόπλακα στους Βιοπαλαιστές Αγροτοκτηνοτρόφους της Ελλάδας. Παρόλο της ανησυχίες και προβληματισμούς του αγροτικού κόσμου η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ το υπερψήφισε με πόδια και χέρια, αλλά και εκτός από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και οι ευρωβουλευτές του Σύριζα, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ο Χρυσαυγίτης Λαγός».

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας ερωτά του Βουλευτές του Νομού Λακωνίας και τους Ευρωβουλευτές που ψήφισαν την αναθεώρηση, πως ακριβώς προστατεύεται ο ελαιοπαραγωγός όταν προστέθηκε διάταξη στην αναθεώρηση το 167α που θέτει θέσπιση ρητής απαγόρευσης καθορισμού από τα κράτη της ΕΕ οποιασδήποτε μορφής τιμής, ακόμα και ως ενδεικτικής ή συνιστώμενης κατά την «πρώτη» εμπορία του προϊόντος, δηλαδή κατά την πώληση του ελαιόλαδου από τον αγροτοπαραγωγό στον βιομήχανο ή στον έμπορο/διακινητή/εξαγωγέα;

«Τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει για κατώτατη εγγυημένη τιμή, που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας και να ξανακαλλιεργήσουμε. Ένα δίκιο αίτημα που το αγκαλιάζει και το διεκδικεί όλος ο Αγροτικός Κόσμος όχι μόνο στην Ελλάδα και σε όλον τον Κόσμο».

Το πλαίσιο των αιτημάτων

1. Κατώτατη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα των Αγροτοκτηνοτρόφων, που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

2. Αφορολόγητο όριο στα 12.000ευρώ.

3. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

4. Επαρκή και ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπισή του Δάκου.

5. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότησή του. Με αποζημίωση στο 100% των πραγματικών ζημιών.

6. Αποζημίωση στο 100% του χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς Λαϊκών αγορών, για όσο διάστημα θα είναι κλειστή η Λαϊκή Αγορά στην Σπάρτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ στη Σπάρτη! 22 νέα κρούσματα απομακρύνουν την έξοδο από το αυστηρό lockdown!

Τα Κύθηρα συνδέονται αεροπορικά με την Θεσσαλονίκη!

Η λάκαινα Κατερίνα Γερονικολού καταγγέλλει τον Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό

Σύσκεψη σήμερα για έκτακτα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές!

Στη Βουλή η κρίση που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης!