Για 4 άτομα. Προετοιμασία 20’. Ψήσιμο 25’

Υλικά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο Τσικάκης - Γιαννόπουλος

300 γρ. κιμά χοιρινό Τσικάκης – Γιαννόπουλος

3 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα

2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κουταλάκι ρίγανη

1 αυγό

30 ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Παρασκευή

Βάζετε τα δύο είδη κιμά Τσικάκης – Γιαννόπουλος σε μια λεκάνη. Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπόλ με νερό, ώσπου να μαλακώσει. Το στύβετε καλά και το ρίχνετε στη λεκάνη. Προσθέτετε το δυόσμο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά.

Παίρνετε λίγο μείγμα και το πλάθετε στα χέρια σας. Βάζετε μια ελιά και το κλείνετε καλά σε κεφτεδάκι. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά, πασπαλίζετε τα κεφτεδάκια με αλεύρι και τα βάζετε σε μια πιατέλα.

Ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα σερβίρετε ζεστά.

Προτείνουμε ακόμη

Αν θέλετε τα κεφτεδάκια πιο ελαφρά, μπορείτε να τα ψήσετε στο γκρίλ του φούρνου πάνω σε σχάρα χωρίς να τα αλευρώσετε.

Τσικάκης – Γιαννόπουλος. Πρατήρια σε Σπάρτη, Τρίπολη, Καλαμάτα, Μενίδι.