ΚΥΘΗΡΑ. Νέα παρέμβαση έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Δικτύου Ελληνισμού με θέμα: «Εκκλησία και η παρούσα κρίση στην Ελλάδα και διεθνώς», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021.

Στην συζήτηση ετέθησαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την παρούσα Ελληνική κρίση από Εκκλησιολογικής άποψης. Ο Μητροπολίτης Κυθήρων μίλησε σε ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα για την εξάπλωση του φόβου που προσπαθούν ορισμένοι λοιμωξιολόγοι να μεταδώσουν στον λαό για τον χώρο της Εκκλησίας σχετικά με τον κορωνοϊό. Έκανε λόγο για«βαρύτατη απιστία» ενώ εξέφρασε και την δυσαρέσκεια του για την χρήση μάσκας στους ιερούς ναούς λέγοντας πως: «Δεν μπορούμε να λέμε πως η μάσκα θα μας προστατεύσει μέσα στην Εκκλησία, θλιβερό να κάνει ο κληρικός τον χωροφύλακα».

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε για τα εμβόλια πως: «Θα πρέπει να είναι καθαρά και να μην έχουν καμία υποψία από πάσης πλευράς. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλές ενστάσεις με παρενέργειες και θανάτους»

Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κυθήρων καταδίκασε και τα λεγόμενα του Νιγηρίας Αλεξάνδρου ο οποίος χαρακτήρισε «Θρησκευτικά αναλφάβητους όσους υποστηρίζουν το απρόσβλητο του ιού κατά τη Θεία Ευχαριστία». Από την πλευρά του ο Κυθήρων Σεραφείμ υποστήριξε πως «όποιοι πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι θεολογικά αστοιχείωτοι».

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ στη Σπάρτη! 22 νέα κρούσματα απομακρύνουν την έξοδο από το αυστηρό lockdown!

Τα Κύθηρα συνδέονται αεροπορικά με την Θεσσαλονίκη!

Η λάκαινα Κατερίνα Γερονικολού καταγγέλλει τον Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό

Σύσκεψη σήμερα για έκτακτα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές!