Επέτειος 200 χρόνων με στρατιωτική παρέλαση - Προσκλήσεις σε Μακρόν, Πούτιν, Κάρολο

ΕΛΛΑΔΑ. Με μεγαλοπρέπεια, αλλά και προσαρμοσμένοι στους καιρούς της πανδημίας θα είναι οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική παλιγγενεσία, με τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 2021 να έχουν τεθεί ήδη στο επίκεντρο της προετοιμασίας των αρμοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμβληματική ανάμεσα στις εκδηλώσεις του εθνικού εορτασμού αναμένεται να είναι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί κανονικά και με κάθε επισημότητα φέτος, στα πρότυπα μάλιστα ευρωπαϊκών εορτασμών για ανάλογες επετείους.

Προσκεκλημένοι στη στρατιωτική παρέλαση θα είναι, μεταξύ άλλων, ηγέτες και προσωπικότητες με αναφορά στο κίνημα του Φιλελληνισμού, αλλά και διαχρονικούς δεσμούς με την Ελλάδα, όπως ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας. Οι τελευταίοι έχουν λάβει ήδη σχετικές προσκλήσεις από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η επιλογή της πρόσκλησης των ηγετών της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Αγγλίας αφορμάται από τη συμβολή των τριών δυνάμεων στη νικηφόρα έκβαση του ελληνικού αγώνα με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία σήμανε το τέλος και του οθωμανικού επεκτατισμού προς τη Δύση.

Το ερώτημα είναι αν θα επιτραπεί σε όλες τις πόλεις, ή τουλάχιστον στις πρωτεύουσες να πραγματοποιήσουν και αυτές παρελάσεις και ιδιαίτερα στις περιοχές που διαδραμάτισαν ρόλο στην Επανάσταση του 1821.