ΣΚΑΛΑ. Ο Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ο Δήμος Ευρώτα και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμου & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ–Υ), προκηρύσσουν τον 3ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα 21,1 χλμ. καθώς και τους παράπλευρους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Περιστέρι του Δήμου Ευρώτα στις 17 Ιανουαρίου 2016.

«3ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας» μήκους 10χλμ.
«1ος Γύρος Περιστερίου – Φιλισίου» μήκους 5 χλμ.
Παιδικός αγώνας «Τριαντάφυλλος» μήκους 1χλμ.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Συμμετέχουν οι παρακάτω Σύλλογοι και φορείς:
1) Ελληνική ομάδα διάσωσης Λακωνίας
2) Εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός δήμου Ευρώτα
3) Spartan runners (Σπαρτιάτες Δρομείς)
4) Πολιτιστικός σύλλογος Φιλισίου
5) Σύλλογος Γυναικών Βλαχιώτη
6) Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Βρονταμά
7) Σύλλογος γονέων Δημοτικού Σχολείου Γλυκόβρυσης
8) Φιλανθρωπικός σύλλογος Κυρίων & Δεσποινίδων Γερακίου
9) Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών
10) Αθλητικός Όμιλος Κροκεών
11) Ορειβατική Ομάδα Δαφνίου
12) Σύλλογος Νέοι Ορίζοντες
13) Σύλλογος Κυψέλη Χορού & Πολιτισμού Βλαχιώτη
14) Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς
15) Σύλλογος Ευ Ζην Σκάλας
16) Όμιλος ιστιοσανίδας Σκάλας
17) Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα
18) Άρης Σκάλας (ποδόσφαιρο)
19) Άρης Σκάλας (τμήμα βόλεϊ)
20) Αθλητική Ένωση Περιστερίου-Φιλισίου
21) Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Γυμνασίου Γερακίου
22) Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Λυκείου Γερακίου

Kατηγορίες Αγώνων

3ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 21.100 μέτρων που θα διασχίσει κυκλικά το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ,Γεώργιος – Σκάλα – Λεήμονας – Έλος – Βλαχιώτης – Αγ. Γεώργιος – Περιστέρι (τερματισμός). Όριο τερματισμού: 3 ώρες (μέχρι τις 14.00)
3ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας: Λαϊκός Αγώνας δρόμου μήκους 10χλμ. που θα διασχίσει την Σκάλα δύο φορές. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ.Γεώργιος – Σκάλα (συνεχίζουμε ίσα στη διχάλα που οδηγεί για Λεήμονα) – Αγ.Γεώργιο – Περιστέρι (τερματισμός) . Όριο τερματισμού: 1 ½ ώρα (μέχρι τις 12.30)
1ος Γύρος Περιστερίου – Φιλισίου 5χλμ.: Λαϊκός Αγώνας δρόμου μήκους 5χλμ. που θα ακολουθήσει την κυκλική διαδρομή Περιστέρι – Φιλίσι – Περιστέρι (τερματισμός). Όριο τερματισμού: 1 ώρα (μέχρι τις 12.00).
2ος παιδικός αγώνας «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ» 1χλμ.: Αγώνας δρόμου μήκους 1χλμ. για παιδιά που θα ξεκινήσει στις 10.45. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά μέχρι και την Β’ Τάξη Λυκείου.

*Σημ.: Και οι 3 αγώνες θα έχουν κοινή έναρξη από την ίδια αφετηρία (Περιστέρι) στις 11.00 π.μ. Θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή μέχρι και το Φιλίσι, όπου εκεί σε κατάλληλο σημείο, οι δρομείς των 5χλμ.θα επιστρέψουν για να τερματίσουν και πάλι στο Περιστέρι, ενώ οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου και των 10 χλμ. θα ακολουθήσουν τον δρόμο την Σκάλα. Εκεί σε κεντρικό σημείο, οι δρομείς των 10 χλμ. θα διαχωριστούν από αυτούς του Ημιμαραθωνίου, για να επιστρέψουν στο Περιστέρι, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν για Λεήμονα και Έλος προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Πρόγραμμα Αγώνων
• 09.00: Άνοιγμα γραμματείας και μοίρασμα αριθμών
• 09.30: Προβλεπόμενη άφιξη εκδρομής από Αθήνα
• 10.45: Εκκίνηση παιδικού αγώνα 1 χλμ. «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ»
• 11.00: Εκκίνηση των 3 αγώνων (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ., 5χλμ.)
• 12.00: Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 5χλμ.
• 12.30: Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 10χλμ.
• 14.00: Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 21,1χλμ.
• 14.05: Απονομές επάθλων

Γενικές Πληροφορίες του Αγώνα
Εκκίνηση-Τερματισμός: Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν από την Κεντρική πλατεία του Περιστερίου Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Η ώρα έναρξης των αγώνων είναι η ενδεκάτη πρωινή (11.00 πμ.). Οι τερματισμοί θα γίνουν ακριβώς πάνω στην ίδια πλατεία.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.
Ιατρική κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στο Περιστέρι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχουν νοσηλευτικό προσωπικό και φυσιοθεραπευτές.

Έπαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, αναψυκτικά, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της γης της Πεδιάδας του Ευρώτα (πορτοκάλια, λάδι, ελιές) .

Μοίρασμα αριθμών: Οι αριθμοί θα δοθούν την ημέρα του αγώνα, από τις 09.00 το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Έπαθλα του Ημιμαραθώνιου Αγώνα
Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες των ηλικιακών κατηγοριών.
Οι δρομείς που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία, δεν θα πάρουν κύπελλο στην κατηγορία τους.

Έπαθλα του Αγώνα των 10χλμ
Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Στο συγκεκριμένο αγώνα δε θα απονεμηθούν ηλικιακά έπαθλα.

Φύλαξη πραγμάτων
Πλησίον της αφετηρίας του αγώνα, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, για τη φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων.

Γεύμα
Στους συμμετέχοντες αθλητές θα προσφερθεί, από τους διοργανωτές, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, μετά το τέλος του αγώνα, ελαφρύ γεύμα πάνω στην Κεντρική πλατεία του Περιστερίου. Όποιος επιθυμεί να έχει διαφορετικό γεύμα θα μπορεί να εξυπηρετηθεί σε κάποια από τις παρακείμενες ταβέρνες του χωριού. Επίσης πριν την εκκίνηση των αγώνων θα προσφερθεί πρωινό σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν.

Πληροφορίες Διαδρομής
Και οι 3 αγώνες, τόσο του Ημιμαραθωνίου, καθώς και των 8 χλμ. είναι κυκλικοί. Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη, αν εξαιρέσετε περίπου 200 μέτρα πριν τον τερματισμό. Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας διαπερνάει πάνω από 2 διαφορετικές γέφυρες του Ευρώτα και ο αγώνας των 10χλμ. περνάει 2 φορές πάνω από την κεντρική γέφυρα του Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας. Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και αστυνομική δύναμη όπου χρειάζεται, προκειμένου να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει όχημα όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:
2,5ο χλμ (σταθμός Φιλισίου) ,νερό
5ο χλμ (σταθμός Αγ.Γεωργίου),νερό - ισοτονικό
7ο χλμ (γήπεδο Σκάλας), νερό-ισοτονικό
10,5 χλμ. (πλατεία Λεήμονα), νερό-ισοτονικό
12,5 χλμ. (πλατεία Έλους), νερό, ισοτονικό
16ο χλμ. (πλατεία Βλαχιώτη), νερό, ισοτονικό
19οχλμ. (πλατεία Αγ.Γεωργίου), νερό, ισοτονικό
Πλατεία του Περιστερίου

Χρονομέτρηση του αγώνα
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με τσιπ που τοποθετείται στο παπούτσι του δρομέα. Το τσιπ θα επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.

Συμμετοχές-Πληροφορίες
Συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά (επικοινωνία 6989783350 κα. Θεοδώρα Φιφλή)
Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι πριν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Αγώνας Παιδιών
Φέτος θα υπάρξει ο αγώνας παιδιών 1 χλμ. που θα ξεκινήσει στις 10.45 και ουσιαστικά περιλαμβάνει έναν πλήρη γύρο του Περιστερίου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο
Δηλώσεις για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα, και μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά μέχρι και την 2η τάξη Λυκείου.

Μετακίνηση από άλλες πόλεις
Προγραμματίζονται εκδρομές από Συλλόγους της Αθήνας, όσο και από κάποιες επαρχιακές πόλεις. Οι εκδρομές θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες από τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.
Θα ήταν χαρά μας, να σας υποδεχτούμε στο χωριό μας και να τρέξετε σε μία όμορφη κυκλική διαδρομή στην πεδιάδα του Ευρώτα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Ευρώτα
Η Πρόεδρος: Βούλα Αναγνωστάκου
Ο Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Φιφλής
Η γραμματέας: Κούλα Μαστρογιαννάκου
Η Αλυτάρχης – Τεχνική Σύμβουλος: Θεοδώρα Φιφλή
Ο βοηθός αλυτάρχη: Παύλος Γορανίτης