ΣΠΑΡΤΗ. Με την συμμετοχή υπέρ των τεσσαράκοντα μελών του, πραγματοποίησε ο Γορτυνιακός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Σπάρτης την προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, Εκλογική Γενική Συνέλευσή του.

Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως την έκανε με σύντομη ομιλία του ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Ανδρέας Καρασπήλιος, ο οποίο ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. και του Συνδέσμου για την άψογη συνεργασία τους και την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο του.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία κ. Φώτη Κανακόπουλο, ο οποίος έκανε αναλυτική και διεξοδική παρουσίαση των εσόδων και των εξόδων, επισημαίνοντας πως το 2015 είναι η καλύτερη οικονομική χρονιά για τον ιστορικό Γορτυνιακό Σύνδεσμο.

Ο απερχόμενος Γραμματέας κ. Ευάγγελος Μητράκος παρουσίασε με συνοπτικό, αλλά κατατοπιστικό τρόπο τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου, που κάλυψαν τομείς όπως η αλληλοβοήθεια προς εμπερίστατα μέλη, η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Σπάρτης, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι ψυχαγωγικές και μορφωτικές εκδρομές και οι ετήσιες χοροεσπερίδες.

Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα πατριωτικής συναίνεσης και ομόνοιας, παρουσιάστηκε το ενιαίο ψηφοδέλτιο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή και όπως γίνεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια υπερψηφίστηκε ομόφωνα, δια βοής, από το εκλογικό σώμα, χωρίς καμία ένσταση ή διαμαρτυρία.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. και της Ε.Ε. έχει ως εξής:
Α)ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πετρόπουλος Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσίτσου-Πασχαλίδη Ποτούλα
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μητράκος Ιωάννης
ΤΑΜΙΑΣ: Κανακόπουλος Φώτης
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Βαρβιτσιώτη Βούλα
Καρασπήλιος Ανδρέας
Αλεξόπουλος Νίκος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Αποστολόπουλος Αλέκος
Σκούρος Γεώργιος
Τζινιέρης Νίκωνας
Αλεξόπουλος Γεώργιος
Πριστούρης Χρήστος
Β)ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μητρούσης Νικόλαος
ΜΕΛΟΣ: Γεωργακοπούλου-Πλειώτα Λέλα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Μητράκος Ευάγγελος
Δασκαλοπούλου-Μπόνου Βιβή
Ασημακόπουλος Δημήτριος

Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης των δύο διοικητικών σωμάτων, τον λόγο έλαβε ο νέος Πρόεδρος κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους και όλες για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και υποσχέθηκε πως θα διαθέσει τις δυνάμεις του για την επιτυχή λειτουργία και δράση του Γορτυνιακού Συνδέσμου.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του τέως Προέδρου κ. Στράτη Κιούση, στον οποίο ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος οφείλει την επαναδραστηριοποίησή του, μετά από μία μακρά περίοδο αδράνειας, που τερματίστηκε και με την συνδρομή του Γιώργου Αναγνωστόπουλου.

Ο πατήρ Γεώργιος Μπλάθρας, Γορτύνιος εκ μητρός, ομίλησε στους συγκεντρωμένους για την κάθοδο, μετά το 1834, των Γορτυνίων στην Σπάρτη και την επακόλουθη κατάληψή της από αυτούς. Πρότεινε στο νέο Δ.Σ. την ανάληψη συστηματικής προσπάθειας για την ανεύρεση όλων των γορτυνιακής καταγωγής Σπαρτιατών και Λακώνων, την εγγραφή τους στο Σύνδεσμο και την καταγραφή όλων των γορτυνιακών οικογενειών και των επαγγελμάτων με τα οποία ασχολήθηκαν οι Γορτύνιοι της Σπάρτης.

Η Γενική Συνέλευση τελείωσε με μικρή δεξίωση κατά την οποία πρόσφέρθηκαν εκλεκτά μελομακάρονα, προσφορά της Γορτύνιας κ. Ρήνας Αποστολίδη, της γνωστής αρτοποιϊας «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ», καθώς και ξηροί καρποί, τσίπουρο και αναψυκτικά εκ μέρους του Συνδέσμου. Ευχή όλων προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να είναι «καλορίζικο» και να έχει «καλή θητεία»!