ΓΥΘΕΙΟ. Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή, για μεγάλους και μικρούς. Είναι η στιγμή που όλοι, μέσα και έξω από το σπίτι τους θέλουν να χαρούν, να γιορτάσουν, να συναντηθούν, να νιώσουν κάτι από γαλήνη και χαρά. Γι αυτό είναι ωραίο να στολίζονται οι πόλεις στις γιορτές. Για να μπορούν όλοι να απολαύσουν κάτι από τη ζεστασιά που προσφέρουν τα φωτεινά λαμπιόνια, τα στολισμένα δέντρα και τα χαμόγελα των παιδιών στα τρενάκια, τα καρουσέλ, τα ξύλινα σπιτάκια του Αη Βασίλη, στα κάθε λογής παιχνίδια που συνήθως βρίσκει κανείς στις πλατείες των πόλεων που θυμίζουν ενίοτε και γιορτινό παιδότοπο.

Φέτος λοιπόν στο Γύθειο πέτυχαν να παρέχουν όλα τα παραπάνω στους πολίτες που ζουν εκεί ή επισκέπτονται την πόλη. Στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να διακρίνει την Πλατεία Δημαρχείου γεμάτη φώτα, στολίδια και παιχνίδια για παιδιά. Και επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στη χαρά, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης φρόντισε τα παιδιά, και όχι μόνο, από τα διάφορα χωριά του Δήμου να μπορούν να φτάσουν στη στολισμένη πρωτεύουσα με δρομολόγια λεωφορείων που καλούνται να καλύψουν τη συγκεκριμένη ανάγκη τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε. Πληροφορίες αναφέρουν δε πως ο Δήμος δεν σταμάτησε να επιδιώκει τη διευκόλυνση των δημοτών του ούτε όταν αντιμετώπισε την πραγματική έλλειψη λεωφορείων στην περιοχή του και μίσθωσε τελικά οχήματα από τη Σπάρτη.

Παρατηρώντας και παρακολουθώντας τις αποφάσεις και τις δράσεις-πράξεις διαφόρων Δήμων κατά τη διάρκεια του χρόνου αλλά και τις ημέρες των εορτών μπορεί εύκολα να καταλάβει πως η λειτουργία τους αποτελεί «προϊόν σύζευξης» έμπνευσης, θέλησης, οικονομικής δυνατότητας, καλής διαχείρισης και ορθής εφαρμογής. Ένας καλός καθοδηγητής με άξιους εφαρμογείς που θέτουν προτεραιότητες και παράγουν έργο πολύμορφο και ποιοτικό…