Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

1 . ΤΣΙΠΡΑΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΡΓΗΣ
14 . 5 . 2015 - ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : « Για ποινικές και πολιτικές ευθύνες "στριμώχνει" τον πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα, η κυβέρνηση για την κατάπτυστη συμφωνία-ντροπή εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens αλλά και για την υπόθεση της ΑΤΕ. Μέχρι και φυλακή θα πάει » !!!

22 . 12 . 2015 - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ : ΟΛΟΙ οι βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ) συμφώνησαν ότι δεν θα μπορούσε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας να μην υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη SIEMENS που είχε ψηφίσει η Βουλή !!!!


2 . ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ :ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016
-Τι έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας;
-ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
-Τι έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει ;
-ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
-Τί είπε στους υπουργούς του εν όψει του 2016 ;
"«ΚΑΘΕ υπουργός πρέπει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητές του και να θέσει χρονοδιαγράμματα . Δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις . Όλοι σε αυτή την αίθουσα κρινόμαστε» !!!
-Φυσικά !


3 . ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ;
(του Παύλου Δερμενάκη M.Sc. οικονομολόγου-ερευνητή)

(...) η νέα τροποποίηση του νόμου Κατσέλη , παρά τους «πανηγυρισμούς» και τους «πανηγυρικούς» των υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής , για μία ακόμα φορά , δεν λύνει το πρόβλημα της υπερχρέωσης για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Αποτελεί μία ακόμα προσωρινή «λύση» , μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες , εν μέσω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης , για να πραγματοποιηθεί το μαζικό πλιάτσικο των ξένων στις περιουσίες του λαού . Μέχρι τότε , όμως , οι «νόμοι» θα ισχύουν για μερικό πλιάτσικο , για όσους είναι εκτός ή βρέθηκαν εκτός , λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δόσεις που είχαν οριστεί . Όλοι αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες… θα χάσουν το σπίτι τους.


4 . ΜΑΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ;

Ενώ , κατ' επιταγήν του Μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας κι ενέκριναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ψηφιστεί προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 , ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του σχυρίζονται ότι οι συντάξεις θα μείνουν ανέπαφες !!!!
Το δούλεμα πάει σύννεφο !