ΣΠΑΡΤΗ. Η ομάδα του Activate Now έχει την τιμή να ξεκινά την καινούργια χρονιά με μια σημαντική καλλιτέχνη και ένα εργαστήρι από το μέλλον.

Η Αφροδίτη Ψαρρά PhD, (Αθήνα 1982) είναι μια multidisciplinary artist (καλλιτέχνις που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και ασχολείται με ηλεκτρονικά υφάσματα, DIY ηλεκτρονικά συστήματα (τύπου φτιάξτο μόνος σου) και τον ήχο. Η Αφροδίτη γυρίζει τον κόσμο πραγματοποιώντας εκθέσεις και πρωτοποριακά εργαστήρια. Στις 16&17 Ιανουαρίου θα σταματήσει για λίγο στη Σπάρτη.

Το εργαστήριο E–textiles and Wearable Τechnology έχει ως σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο των ηλεκτρονικών υφασμάτων και της φορέσιμης τεχνολογίας μέσα από την χρήση αγώγιμων νημάτων και έξυπνων υλικών και θα τους εισάγει στον δημιουργικό προγραμματισμό και τα αυτοσχέδια ηλεκτρονικά με Arduino. Μέσα από τον πειραματισμό με τεχνικές και υλικά οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν διαδραστικά πρωτότυπα που δημιουργούν ηχητική, οπτική και απτική ανάδραση ανάμεσα στο σώμα τους, το περιβάλλον και την διάδραση με άλλους. Μέσα από μεθοδολογίες DIY (Do It Yourself), DIWO (Do It With Others) και τεχνολογίες ανοικτού κώδικα οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν αυτοσχέδια ηλεκτρονικά κυκλώματα που μπορούν να φορεθούν και θα εξερευνήσουν την χρήση του σώματος ως μέσο διεπαφής ελέγχου.

Σε ποιους απευθύνεται: Άτομα ηλικίας 16-99 ετών
Η γνώση ηλεκτρονικών, προγραμματισμού ή κοπτοραπτικής δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι καλοδεχούμενη!

Διάρκεια: 6 ώρες (2 μαθήματα των 3 ωρών)

Hμερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:
Σάββατο 16/1 17:00-20:00
Κυριακή 17/1 17:00-20:00

Κόστος συμμετοχής: 50 euros

Χώρος: Μεταξουργείο Κ.Παλαιολόγου 29-31

Η Αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητη, θα την βρείτε πατώντας εδώ.