ΣΠΑΡΤΗ. Ο ιστορικός Γορτυνιακός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Σπάρτης «Ο Άγιος Ευθύμιος ο Νέος εκ Δημητσάνης» (έτος ίδρυσης 1920), τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου πρόκειται να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Η καθιερωμένη, από ετών, κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης «Ο Άγιος Ευθύμιος ο Νέος», θα γίνει την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 στις 17.00, στο γραφείο του Συνδέσμου, που βρίσκεται στην οδό Χαμαρέτου, αριθμός 129 (λίγο πιο πάνω από το ζαχαροπλαστείο Vienna).

Την πίτα του Συνδέσμου θα ευλογήσει, εκτός κωλύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοσυγκελεύοντα π. Γεώργιο Μπλάθρα (Γορτύνιο εκ μητρός) και τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος π. Αθανάσιο Σπηλιώτη.

Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει μια ευκαιρία για να βρεθούν και να ανανεώσουν τους δεσμούς μεταξύ τους και με τον Σύλλογό τους οι Γορτύνιοι της Σπάρτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα, εκτός των άλλων, ότι βρίσκονται πάντοτε κοντά στο συλλογικό τους φορέα, ο οποίος σε λίγα χρόνια (το έτος 2020) θα συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυσή του!