ΣΠΑΡΤΗ. Σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης προχώρησαν σήμερα το πρωί οι Δικηγόροι της Σπάρτης αντιδρώντας στο προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που δημοσίευσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να αποσυρθεί γιατί «οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση των δικηγόρων».

Στο πλαίσιο της αντίδρασής τους λοιπόν στην πρόταση ψήφισης του νομοσχεδίου, οι Δικηγόροι της Σπάρτης:

-Απέχουν από τα καθήκοντά τους σε όλα τα Δικαστήρια, Επιτροπές και Υπηρεσίες

-Όπως σήμερα, έτσι και αύριο Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, 07.00-11.00 θα πραγματοποιήσουν κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδο σε αυτό Δικαστών, Εισαγγελέων, υπαλλήλων, δικηγόρων και πολιτών

-Αύριο Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 12.00, στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης (ισόγειο Δικαστικού Μεγάρου), εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της Σπάρτης και των ελευθέρων επαγγελματιών, θα προβούν σε κοινή συνέντευξη προς τα ΜΜΕ. Στη συνέντευξη έχουν κληθεί και θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, του Συλλόγου δικ. Επιμελητών, του Συλλόγου Λογιστών, του ΤΕΕ, των Συμβολαιογράφων και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σπάρτης.