ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Η Ένωση Εμπορικών, Επαγγελματικών, Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Μονεμβασίας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και συμπαράστασης στους αγρότες της Λακωνίας που στέκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Οι επαγγελματίες της Μονεμβασίας τονίζουν ότι «Κάθε νέα πολιτική αρχή θέλοντας να κρύψει την ανικανότητα της να δώσει πραγματικές, αξιόπιστες και μόνιμες λύσεις στο οικονομικό ζήτημα της νεότερης Ελλάδος επιλέγει τον εύκολο δρόμο των οριζόντιων περικοπών του εισοδήματος των πολιτών της». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σημειώνουν, σήμερα η χώρα και οι πολίτες της να βάλλονται για «πολλοστή φορά από ένα νέο κύμα φόρων κι ένα νέο χειρότερο από τα προηγούμενα ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται «Ανθελληνικό» το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο το οποίο μάλιστα «προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να διαιρέσει την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας κλάδους ή συντεχνίες». Παρά ταύτα, εξακολουθούν, σήμερα «όλες οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται το ίδιο και όλες οι συντεχνιακές ομάδες έχουν ανάγκη η μία την άλλη».

Συνεχίζοντας σε έντονο αλλά επεξηγηματικό τόνο η Ένωση υπογραμμίζει ότι «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι φοροφυγάδες, οι γιατροί δεν είναι φακελάκηδες, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τεμπέληδες, οι αγρότες δεν είναι λαμόγια ,οι άνεργοι δεν επέλεξαν να μένουν ανενεργοί κ.ο.κ. Ο μέσος Έλληνας ότι εργασία κι αν κάνει, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται υποφέρει το ίδιο, περνά το ίδιο δύσκολα, φορολογείται το ίδιο ασύστολα και πεθαίνει εξ ίσου φτωχός».

«Σήμερα που οι αγρότες της Ελλάδος και της Λακωνίας ειδικότερα είναι στη πρώτη γραμμή και ζητούν συμπαράσταση και κατανόηση για το δίκαιο αγώνα τους εμείς οι επαγγελματίες, οι έμποροι ,οι βιοτέχνες, οι ξενοδόχοι, το σύνολο της παραγωγικής τάξης της Μονεμβάσιας στέκουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

Συμπάσχουμε στον πόνο τους, Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους
Συστρατευόμαστε στον αγώνα τους. Ο αγώνας είναι κοινός και αφορά το σύνολο των έντιμα βιοποριζόμενων Ελλήνων.

Μονάχα ενωμένοι και δυναμικά θα μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον για τις επόμενες γενεές», καταλήγει η ανακοίνωση.