ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το απόγευμα, στο φιλόξενο σαλόνι της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης Σπάρτης και η κοπή της Βασιλόπιτας.

Δεκάδες μέλη αλλά και αρωγά μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν σε μια ζεστή συνάντηση όπου πέρα από τον απολογισμό (δράσης και διαχείρισης) για το 2015 έγινε διεξοδική συζήτηση για την συνεργασία Συλλόγου – Βιβλιοθήκης αλλά και για τις ανάγκες που απειλητικά επηρεάζουν την λειτουργία της φημισμένης Βιβλιοθήκης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ποτούλα Ορφανού τόνισε ότι μέσα σε μια περίοδο έντονης κρίσης ο Σύλλογος στάθηκε δίπλα στην Βιβλιοθήκη, στο προσωπικό και στους χρήστες αυτής, τόσο οικονομικά όσο και με εθελοντική παρουσία και συμμετοχή στην υλοποίηση των προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης. Παράλληλα συμμετείχε σε εκδηλώσεις και δράσεις (Βρεττάκος, Παπαδιαμάντης, Σπάρταθλον κ.α.). Το 2016 ο Σύλλογος θα εντείνει τις προσπάθειες για στήριξη του έργου της Βιβλιοθήκης. Το Δ.Σ. κάλεσε τα μέλη να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις. Κάποιες από αυτές είχαν να κάνουν με το «άνοιγμα» του Συλλόγου στην κοινωνία, με τον προγραμματισμό ποικίλων εκδηλώσεων πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου και με την οικονομική στήριξη της Βιβλιοθήκης.

Παρόντες ήταν ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης κ Τζανετάκος ο οποίος αναγνώρισε τη συμβολή του Συλλόγου και η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Καραγιαννοπούλου η οποία κάλεσε τον κόσμο να έρθει κοντά στην Βιβλιοθήκη.

Ο πατέρας Γεώργιος Μπλάθρας ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου κι ευχήθηκε καλή δύναμη σε έναν Σύλλογο που έχει λόγο ύπαρξης όσο υπάρχει και λειτουργεί η Βιβλιοθήκη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο συγγραφέας – εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Κατσαφάνας. Κατά την Γενική Συνέλευση έγινε εγγραφή νέων μελών.