ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 και «εκφράζει την συμπαράστασή του στους μαχόμενους αγρότες, των οποίων τα παιδιά είναι οι μαθητές μας, με το ακόλουθο ψήφισμα:

Οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα τους, διεκδικούν το ίδιο το δικαίωμα να μείνουν στη γη τους, διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Κύριο πρόβλημα τους το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στους αγρότες για λύσεις των προβλημάτων τους.

Ο αγώνας των αγροτών δεν είναι μια στενά δική τους υπόθεση. Η σημασία του ξεπερνάει τα όρια του αγροτικού πληθυσμού και αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ακόμα και για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Ο αγώνας επιβίωσης των αγροτών, δένεται αντικειμενικά με δεσμά ζωής και με μας τους ίδιους.

Η ανάπτυξη τώρα της πιο αποφασιστικής συμπαράταξης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες υπηρετεί τα πιο ζωτικά συμφέροντα ολοκλήρου του ελληνικού λαού. Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο λαό.

Η φτωχοποίηση δεν θα περάσει».