Υλικά

150 γραμμάρια κάστανα
150 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο καλά
3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στο μίξερ
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι λικέρ

Παρασκευή
Κόβουμε σταυρωτά τα κάστανα από την μία πλευρά τους και τα βράσουμε σε μία κατσαρόλα για δέκα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ανοίξουν στο σημείο που τα έχουμε κόψει.

Τα καθαρίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε και το λικέρ τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά μέχρι να πάρει ωραίο άσπρο χρώμα και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλό ρυθμό.

Τέλος προσθέτουμε τα κάστανα και την κουβερτούρα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 c.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε, εάν έχετε τζάκι, να ψήσετε τα κάστανα στα κάρβουνα.