Υλικά

• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 μπούτι από αρνί περίπου 1 ½ κιλό
• 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
• 1 κουταλιά ρίγανη
• 1 κουταλιά αλεύρι
• 1 κουταλάκι αλάτι
• χυμός ενός λεμονιού
• πιπέρι


Παρασκευή

Κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρέας, το πλένετε καλά και το βάζετε στην κατσαρόλα χωρίς να το στραγγίσετε. Σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό του.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και αφήνετε να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Σβήνετε με το κρασί. Διαλύετε το αλεύρι σε 1 ½ φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού.

Σιγοβράζετε έχοντας κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, για 30-35 λεπτά.