ΕΛΛΑΔΑ. Την Κυριακή 25 Ιουλίου, ξεκίνησε 7ήμερες κρουαζιέρες με home port τον Πειραιά το «Norwegian Jade» ναυπηγήσεως 2007, με μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβατών. Το πλοίο θα ταξιδεύει με το 75% του πρωτοκόλλου του. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κάνει home port από την Ελλάδα, δηλαδή κρουαζιερόπλοιό της ξεκινάει από ένα ελληνικό λιμάνι και καταλήγει σε αυτό.

Ο Managing Director της εταιρείας, υπεύθυνος για την Ευρώπη, Kevin Bubolz, στη διάρκεια γεύματος ανακοίνωσε ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου η Norwegian θα κάνει και δεύτερο home port με βάση το λιμάνι του Κατάκολου με το πλοίο Norwegian Getaway, ναυπηγήσεως 2015 και μεταφορική ικανότητα 4.000 επιβατών.

Όπως δήλωσε στο newmoney, που έδωσε το παρών, «πρόκειται για ένα τεστ το δεύτερο home port και να δούμε πώς θα πάει. Αναζητούμε νέους προορισμούς και συνδυασμούς δρομολογίων. Πάντα επισκεπτόμαστε το λιμάνι αυτό στις κρουαζιέρες που κάνουμε και είμαστε ικανοποιημένοι». Το πλοίο είχε αφετήριο λιμάνι την Τσιβιταβέκια της Ιταλίας.

Λίγο νωρίτερα, ο Harry Sommer, Brand President & CEO της NCL, αποκάλυψε ότι η εταιρεία σχεδιάζει έως το 2023 να φέρει στην Ελλάδα τόσο με home porting, όσο και με transit, επτά από τα εννέα κρουαζιερόπλοιά της που θα δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο.

«Η εταιρεία ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει», δήλωσε στο newmoney ο Harry Sommer.

Στην ερώτησή μας γιατί η εταιρεία επέλεξε την Ελλάδα γα να κάνει home porting αυτή την εποχή, είπε: «Οι λόγοι είναι δύο. Πριν την πανδημία η Ελλάδα ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας. Το 2020, για παράδειγμα, πριν το lockdown είχαμε σχεδιάσει τρία πλοία μας να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

»Το ένα με αφετήριο λιμένα –home port τον Πειραιά και τα άλλα δύο από Βενετία και Τσιβιταβέκια. Η Ελλάδα είναι για εμάς ο υπ΄ αριθμόν ένας ευρωπαϊκός προορισμός. Οπότε είναι λογικό να ξεκινάμε το 2021 από εδώ τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση συνεργάστηκε με εμάς παρά πολύ καλά. Είχε ήδη αρχίσει να σκέφτεται την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας από τον Φεβρουάριο του 2021.

»Εμείς ήρθαμε σε επαφή με την κυβέρνηση της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και εδώ στην Ελλάδα, αλλά και με την κυβέρνηση της Μάλτας και τις ρωτούσαμε τι σκέφτεστε για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας και τι θέλετε εμείς να κάνουμε. Όλες οι κυβερνήσεις ήταν θετικές, όμως η Ελλάδα ήταν η πρώτη που επέστρεψε στο τραπέζι των συζητήσεων και είπε ότι “εάν έχετε σχέδια για την επανέναρξη είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε”.

Και ο Harry Sommer πρόσθεσε: «Είμαστε η πρώτη μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας, η οποία από τις αρχές Απριλίου είπε ότι θα εμβολιάσει 100% τα πληρώματά μας και κάθε επιβάτη. Και αυτή η απόφασή μας δημιούργησε στην ελληνική κυβέρνηση κλίμα εμπιστοσύνης ότι θα κάνουμε κρουαζιέρες με ασφάλεια και επιτυχία. Κάνουμε τεστ στους επιβάτες τόσο στην επιβίβαση, όσο και μετά την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας. Νιώθουμε πολύ άνετα με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικά με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη».

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια στο newmoney, «η NCL θα ξεκινήσει άλλα δύο κρουαζιερόπλοιά της στην Ευρώπη. Νωρίς τον Σεπτέμβριο το Norwegian Epic που θα αποπλέει από την Μπαρτσελόνα και θα κάνει κρουαζιέρες σε Ισπανία και Ιταλία και το Norwegian Getaway, που θα ξεκινάει από το Κατάκολο».

Στην ερώτηση γιατί η NCL επέλεξε την Ελλάδα για να κάνει επανεκκίνηση της κρουαζιέρας νωρίτερα από ό,τι με την Ισπανία και την Ιταλία, απάντησε:

«Πρώτον γιατί η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για την εταιρεία και τους πελάτες της και δεύτερον γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει την επανεκκίνηση νωρίτερα από τις άλλες μεσογειακές χώρες. Ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας στο να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα διεθνών τουριστών με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής. Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα με την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Από την πλευρά του, ο Kevin Bubolz, επεσήμανε στο newmoney:

«Όταν άρχισαν να δουλεύω στην εταιρεία πριν από 16 χρόνια, είχαμε ένα πλοίο στην Ευρώπη. Τώρα έχουμε οκτώ και σύντομα θα γίνουν εννέα. Και όσο μεγαλώνουμε κοιτάμε για νέα δρομολόγια και νέα λιμάνια για home porting. Πάντοτε είχαμε το βλέμμα μας στραμμένο στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε προσηλωμένοι στη δυτική Μεσόγειο, όμως σας λέω με σιγουριά ότι η πολυνησία που διακρίνει την Ελλάδα είναι το μυστικό μιας ενδιαφέρουσας και δημοφιλούς κρουαζιέρας.

»Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος στη Μεσόγειο που να μπορείς να κάνεις τέτοιες κρουαζιέρες, παρά μόνο στην Ελλάδα. Από τα γραφεία της εταιρείας στη Γερμανία προσπαθούσαμε να πείσουμε τα κεντρικά να φέρουμε πλοίο στην Ελλάδα. Τελικά το καταφέραμε πέρσι, αλλά λόγω πανδημίας δεν έγινε. Φέτος όμως ξεκινάνε οι κρουαζιέρες με ένα πλοίο από τον Πειραιά».

Η Norwegian Cruise Line (NCL) πρωτοπορεί στα παγκόσμια ταξίδια κρουαζιέρας εδώ και 54 χρόνια, αλλάζοντας τα δεδομένα στον χώρο. Η NCL έφερε επανάσταση στον κλάδο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ελευθερία και την ευελιξία να σχεδιάσουν τις ιδανικές διακοπές τους, με το πρόγραμμα που επιθυμούν, χωρίς καθορισμένους χρόνους για φαγητό και διασκέδαση και χωρίς κανονισμούς ένδυσης.

Σήμερα, ο στόλος των 17 σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων της NCL ταξιδεύει σε περισσότερους από 300 από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς του κόσμου, όπως το Great Stirrup Cay, το ιδιωτικό νησί της εταιρείας στις Μπαχάμες, και το Harvest Caye στο Μπελίζ.

Η Norwegian Cruise Line όχι μόνο παρέχει υψηλή επιπέδου εξυπηρέτηση επισκεπτών, αλλά προσφέρει και μεγάλη ποικιλία βραβευμένων επιλογών ψυχαγωγίας και φαγητού, καθώς και μια σειρά από ιδιαίτερα καταλύματα σε ολόκληρο τον στόλο της, όπως μονόκλινα, μίνι σουίτες, σουίτες σπα και βέβαια το The Haven by Norwegian®, το concept της εταιρείας για ένα πλοίο εντός του πλοίου (ship-within-a-ship).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις