ΣΠΑΡΤΗ. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης στη συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2016 συζήτησε το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης ομόφωνα εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα όλων των κοινωνικών τάξεων, ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση.

Η επίλυση των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν μπορούν να επιλυθούν παρά μόνο με οργανωμένο ειλικρινή διάλογο.

Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία η ψήφιση επώδυνων μέτρων που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη των πολιτών, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Ζητάμε την απόσυρση του ασφαλιστικού και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου που από μηδενική βάση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τα κόμματα, θα δώσει μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση.

Επίσης καλεί όλους τους εργαζόμενους όπως συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016, καθώς και σε όλες τις κινητοποιήσεις».