ΣΠΑΡΤΗ. Σκανδαλιστική αναβολή και προκλητική μεταβολή στο θέμα (πολιτικής σε αυτή τη φάση) εκκαθάρισης της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πάρνων – Ταΰγετος» σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης της Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Πλήρης μεταστροφή της παράταξης Βαλιώτη που ενώ «μπήκε» στην αίθουσα με απόφαση να μην απαλλάξει το ΔΣ της Εταιρείας από ευθύνες που κοστίζουν 90.000€ στους δημότες της Σπάρτης, «βγήκε» με αναβολή του θέματος και με ίλιγγο των συμβούλων Βαλιώτη που δεν ήξεραν τι να πουν και τι να ψηφίσουν…

Πολιτικά ανεκτή αλλά κοινωνικά οξύμωρη αυτή η εξέλιξη που απέδειξε ότι η Παράταξη Αργειτάκου έχει όχι μόνον την εμπειρία αλλά και το έρεισμα να οδηγεί ακόμα τις εξελίξεις στον Δήμο Σπάρτης.

Κι ενώ τα ΜΜΕ αναζητούν τον Εισαγγελέα για την υπόθεση, ένα κρίσιμο παραταξιακό θέμα έχει προκύψει στην παράταξη Βαλιώτη. Πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 7 δημοτικούς συμβούλους του σφόδρα δυσαρεστημένους από την στροφή του Δημάρχου κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος κι ενώ άλλες ήταν οι αποφάσεις στο προσυμβούλιο της Παράταξης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό» λένε κάποιοι αλλά εννοούν ότι θα είναι και η τελευταία.

«Άλλα μπήκαμε να ψηφίσουμε και άλλα μας πρότειναν» είπε άλλος σύμβουλος που έχει μείνει άναυδος με όσα έβλεπε.

«Είχαμε υποχρέωση αλλά κι ευκαιρία να επιβάλουμε στην Παράταξη Αργειτάκου τα δέοντα αλλά τους τη χαρίσαμε…» θα πει ένας πιο ψύχραιμος.

«Γύριζα και κοιτούσα τον εισηγητή μας και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Άλλα στις 7 μ.μ. και άλλα στις 8 μ.μ.» θα πει φανερά ενοχλημένος σύμβουλος από τα ορεινά έδρανα.

Όλα δείχνουν ότι ο Δήμαρχος Σπάρτης έχει μεν το μαχαίρι, αλλά τα πεπόνια που έχει συγκεντρώσει στην ίδια αμασχάλη δεν μπορεί να τα κρατήσει. Κι ενώ όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι ο Δήμαρχος Βαλιώτης είναι αυτόνομος και ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός, τα γεγονότα δείχνουν μάλλον ότι τον βαραίνουν πολιτικά γραμμάτια με τους αντιπάλους του και παραταξιακές συναλλαγματικές με τους συνεργάτες του.

Μάλιστα διαδρομιστής που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα έλεγε το βράδυ του Συμβουλίου: «Ο Δήμαρχος πλέον εκθέτει και την υγεία του σε μια αναμέτρηση χωρίς νικητή…»

Για την ιστορία να υπογραμμίσουμε ότι από την διαχείριση του Σταύρου Αργειτάκου, προέδρου της Αναπτυξιακής Πάρωνα – Ταϋγέτου, προκλήθηκε στον Δήμο Σπάρτης (αδικαιολόγητη πολιτικά και διαχειριστικά) οικονομική υποχρέωση 90.000€. Ωστόσο η Παράταξη Βαλιώτη αντί να ζητήσει ευθύνες από το απερχόμενο Δ.Σ., οδήγησε την συζήτηση σε αναβολή αφού ο εισηγητής της Παράταξης, αιφνιδιάστηκε τουλάχιστον δύο φορές από νέα δεδομένα που προέκυψαν είτε εντός, είτε εκτός της αίθουσας συνεδρίασης.