ΛΑΚΩΝΙΑ. Με μια σκληρή ανακοίνωση διαβάζουμε πως απάντησε το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» στις δηλώσεις Στρατηγάκου περί απαράδεκτων ισχυρισμών Αλευρά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στρατηγάκος απάντησε σε δημοσιογράφο σχετικά με την κατηγορία που ο κ. Αλευράς κατ’ αρχήν εξαπέλυσε κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επίδειξη απάθειας σε σχέση με τα προβλήματα των οινοποιείων.

Στην ανακοίνωση της παράταξης του κ. Αλευρά εκτοξεύονται βαρύτατοι χαρακτηρισμοί σε βάρος του Λάκωνα Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για αμετροέπεια, ανευθυνότητα, αβουλία και «ευλυγισία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H έλλειψη του μέτρου δεν είναι η πρώτη φορά που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά και τη λειτουργία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Στρατηγάκου, στα συλλογικά Περιφερειακά όργανα και όχι μόνον.

Μπορεί να ανήκει αυτοβούλως στους « Ηρακλείς του στέμματος », αυτό όμως δεν τον νομιμοποιεί να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να μιλά για «ανοίκειες συμπεριφορές» μελών της παράταξης μας επειδή ακριβώς τολμάμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να εγκαλούμε την Περιφερειακή Αρχή για παραλείψεις της και λάθη. Σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που θα έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και να μην σφυρίζει αδιάφορα.

Αντί λοιπόν να τοποθετηθεί υπεύθυνα στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει σε σχέση με το μέλλον της Οινοποιϊας και κυρίως στην άρνηση του Περιφερειάρχη να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , ο κ. Στρατηγάκος πιστός στην γνωστή του τακτική της διαστρέβλωσης , μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για την παράταξη μας και με απαράδεκτα υπονοούμενα.

Δεν παρεξηγούμε τον κ. Στρατηγάκο, γνωρίζουμε καλά την βραχύβια πολιτεία του!

Πάντοτε υποτακτικός και ευλύγιστος, με « μέση λάστιχο », πάντα λαθρόβιος και άβουλος, με τις πολιτικές του συντεταγμένες μονίμως στη σκιά !

Ο πολιτικός του βίος πάντα συμπληρωματικός !

«Ουρά» του Λεωνίδα, του Πέτρου, της Ντίας ! Όπου φυσήξει ο άνεμος, αρκεί να υπάρχει ένας ρόλος.

Και βέβαια δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Στρατηγάκο στα σλάλομ και την πορεία του στις κατωφέρειες του ! Είναι για μας θέμα απαράβατης Αρχής !

Απλά του δηλώνουμε ευθαρσώς, κ. Στρατηγάκο δεν είμαστε ίδιοι!».

Πηγή: pelopaspress.gr