Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Π. Φλώρος ξεκαθαρίζει τη θέση και πρόθεση των εμπόρων για ένα έργο που τους αφορά άμεσα…

ΣΠΑΡΤΗ. Την έντονη ενόχληση του Εμπορικού Κόσμου της Σπάρτης εξέφρασε σήμερα (25/11/20) στην κάμερα του notospress.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος. Εκφράζοντας το σύνολο των εμπόρων της πόλης απορεί για τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή Σπάρτης προωθεί την ανάπλαση όλων των τμημάτων της Λεωφόρου Παλαιολόγου χωρίς μάλιστα να λαμβάνει υπόψιν της την πρόταση των Εμπόρων.

Εκφράζει την κάθετη διαφωνία του τόσο με την Παλαιολόγου των τριών όψεων, αφού θα έχει τρείς διαφορετικές λογικές σε τρεις διαφορετικές ζώνες αλλά και την αντίρρησή των εμπόρων στην προοπτική που περιγράφουν οι καθηγητές και μελετητές για μελλοντική πεζοδρόμηση της. Δεν έκρυψε δε την επιφύλαξή του σε όσα κατά καιρούς έχουν εισηγηθεί καθηγητές για την πόλη.

Ο κ. Φλώρος καλεί έστω την ύστατη στιγμή την Δημοτική Αρχή να λάβει υπ’ όψιν της την θέση των φορέων της πόλης και κυρίως του Εμπορικού Συλλόγου διότι σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να προσφύγει στα αρμόδια όργανα προκειμένου και να προσβάλει την διαδικασία ώστε να μην προχωρήσει η άνευ των εμπόρων ανάπλαση της Παλαιολόγου.

«Είμαστε η ψυχή της πόλης, γνωρίζουμε την καθημερινότητα όσο κανείς, συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει έργο στην Παλαιολόγου αλλά όχι χωρίς την θέση των Εμπόρων» συνόψισε ο κ Φλώρος διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπάρχουν συντεχνιακά συμφέροντα που αντιδρούν στο έργο. «Οι έμποροι έχουμε βάλει πλάτη σε πολλά θέματα και εμείς προωθήσαμε και δώσαμε στο πιάτο στον Δήμο το Open Mall» σημείωσε ενώ εξέφρασε δε την ελπίδα ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα υπάρξει κοινός τόπος συνεργασίας.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Σπάρτης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπλαση της Παλαιολόγου χωρίς όμως να έχει λάβει υπ’ όψιν του τη θέση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Λακωνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΤΕΕ. Σοβαρές ενστάσεις είχε και η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποσύρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.