«Το κάνε πως κοιμάσαι» που πρότεινε κάποιος υπουργός δεν είναι λύση

Ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, δολιοφθορές, βιασμοί, παιδεραστία κ.α. σκιάζουν την παράδοση της Μάνης!

ΜΑΝΗ. Η ανατίναξη του ΑΤΜ Τράπεζας στο κέντρο της Αρεόπολης με κιλά δυναμίτη, οι φυτείες χασίς, το λαθρεμπόριο και τόσα άλλα δεινά τείνουν να γίνουν τακτική είδηση από τη Μάνη. Σε συνδυασμό και με πολλά περιστατικά κοινωνικής εκτροπής και ηθικής έκπτωσης όπως βιασμοί και παιδεραστίες επιβάλουν άμεσα την ανάλυση των δεδομένων και την παρέμβαση από ειδικούς και αρμόδιους.

Το notospress.gr αναζήτησε την πλέον έγκυρη φωνή και γραφίδα της σύγχρονης Μάνης, τον δημοσιογράφο – εκδότη Γιώργο Δημακόγιαννη, προκειμένου να εντοπίσει τα όσα συμβαίνουν. Είναι χαρακτηριστικό πως και ο ίδιος ο δημοσιογράφος προ ημερών έπεσε θύμα κλοπής σημαντικού χρηματικού ποσού από το ταμείο του εκδοτικού οίκου του στο κέντρο της Αρεόπολης.

Ο Γιώργος Δημακόγιαννης αναφέρεται σε πραγματική έξαρση εγκληματικότητας και παραβατικότητας που οφείλεται και σε ένα μείγμα νεομανιατών και αλλοδαπών που αμφότεροι επιδίδονται σε πλήθος παραβάσεων, μικρών αλλά και μεγάλων εγκλημάτων. Την ίδια στιγμή η Αστυνομική δύναμη στη Μάνη πασχίζει αλλά είναι μικρή, με υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Η κατάσταση - κι έτσι όπως την περιγράφει ο Γιώργος Δημακόγιαννης - δείχνει οριακή και ο Αρεοπολίτης εκδότης έρχεται με έμφαση να θυμίσει ότι ο Μανιάτης στο παρελθόν ήταν φτωχός και υπερήφανος και ποτέ δεν μπορούσε να διανοηθεί να αγγίζει την περιουσία και το βιός του άλλου.

Ο δημοσιογράφος αποδίδει το πρόβλημα και στην γενικότερη ατιμωρησία και στην στάση της Πολιτείας έναντι του εγκλήματος και των παραβάσεων. Η έκπτωση της κοινωνίας, των ηθών και των αξιών και μια περίεργη μετατόπιση του κοινωνικού άξονα προκαλεί και θα προκαλεί πλείστα προβλήματα με θύμα τον πολίτη αλλά και τον ιστορικό τόπο.