ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Μίνα Γκάγκα φροντίζει να ενημερώνεται για τη κατάσταση στην Υγεία στον Νομό Λακωνίας. Μάλιστα η ενημέρωση της έχει την εγκριτική υπογραφή του Διοκητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, με τον οποίο η πολιτική ηγεσία έχει άριστη συνεργασία. Ταυτόχρονα πολύ θετική είναι η εικόνα και για τους δύο διοικητές των Νοσοκομείων στη Λακωνία Παπαγεωργίου και Κορωνιό.

Όπως ενημερώθηκε η υπουργός

  • Υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στο έργο της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης. Ήδη καθώς μεταφέρθηκαν τα γραφεία του Διοικητικού σε χώρο εντός της πόλης.
  • Το επόμενο δεκαήμερο θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις των μόνιμων ιατρών για όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία. Έτσι θα ενδυναμωθούν οι νοσηλευτικές μονάδες Σπάρτης και Μολάων.
  • Ενημερώθηκε για τις διακομιδές των ασθενών και των ατυχημάτων. Πρόθεση του Υπουργείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ να δημιουργηθεί νέο τμήμα στη Λακωνία, στην περιοχή του Γυθείου.
  • Στελέχωση με οδηγούς για όλα τα Κέντρα Υγείας.
  • Ενημερώθηκε για το ζήτημα της μη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστορείου. Έχει προταθεί και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σπάρτης, μετά από διερεύνηση των αναγκών της περιοχής, η λειτουργία του ως ολοήμερο δηλαδή από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. για την κάλυψη των περιστατικών των κατοίκων των «Βορείων Δήμων» του Δήμου Σπάρτης.

Ισως υπάρχουν και άλλα σημεία για τα οποία θα έπρεπε να ενημερωθεί η υπουργός, όπως για παράδειγμα η ανησυχία των Λακώνων για το ενδεχόμενο λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου με προτεραιότητες ιδιωτικής επιχειρηματικής λογικής ή ακόμα και το ενδεχόμενο καθυστέρησης του έργου.

Όπως και νάχει η υπουργός γνωρίζει και αναμένεται να δρομολογήσει λύσεις. Ένα είναι σίγουρο. Κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις