Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος*

Η εικόνα του ικανού κυβερνήτη που πράγματι με επιτυχία φιλοτέχνησε για να διατηρήσει ζωντανή την αυταπάτη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια. Τελείωσαν τα ψέματα για την ισχυρή οικονομία, το Κράτος Δικαίου, τον νόμο και την τάξη.

Τις τελευταίες βδομάδες, σαν τσουνάμι ήρθαν στην επιφάνεια οι αποδείξεις και οι ισχυρές ενδείξεις για τα σκάνδαλα και τις παρακρατικές τακτικές. Η στιγμή των αποκαλύψεων για τα όσα το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη οργάνωσε, για όσα προσπάθησε στη συνέχεια να κρύψει, είναι σήμερα εδώ , μπροστά μας.

Τα αποτελέσματα των προβληματικών πολιτικών οι πολίτες τα ζουν καθημερινά.

Η ακρίβεια, η διαρκής μαζική εκποίηση σημαντικού μέρους της περιουσίας του κράτους αλλά και σημαντικού μέρους της κοινωνίας 410 δις χρέος .

Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε την αδιαφορία και την ανικανότητα ενός μηχανισμού που ενδιαφέρεται για οφέλη και μόνο.

Το σύνθημα «νόμος και τάξη» αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο μια προσπάθεια για την υποταγή κρατικών μηχανισμών στην υπηρεσία μιας κυβέρνησης. Φάνηκε αυτό ακόμα περισσότερο με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Φάνηκε και με την υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων εκλογέων από τις υπηρεσίες του κράτους.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν σταματά πουθενά, στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους, εντυπώσεις και φυσικά τη νομή της εξουσίας με κάθε τρόπο, χωρίς φραγμούς, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέδειξε την παρακρατική λογική του.

Είναι η κυβέρνηση που μετέτρεψε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία όπως είναι η ΕΥΠ σε χαφιέ της γειτονιάς άλλων εποχών. Είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση που δεν θέλει αστυνομία αλλά μια υπηρεσία που θα εξυπηρετεί τις πολιτικές της σκοπιμότητες.

Οι παρακολουθήσεις φίλων και αντιπάλων στο εσωτερικό της χώρας έγιναν για να εξυπηρετηθούν τα μικρά συμφέροντα του επιτελικού κράτους. Παρακολουθούσαν τον πολιτικό τους αντίπαλο Ν. Ανδρουλάκη, παρακολουθούσαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, παρακολουθούσαν και τους υπουργούς της κυβέρνησης, φυσικά και δημοσιογράφους. Είτε ευθέως μέσω της ΕΥΠ είτε μέσω Predator.

Μετά την αποκάλυψη για τις δεκάδες παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει την εγκληματική συμπεριφορά της.

Η απόφαση του ΣτΕ αποκαλύπτει σήμερα ότι έγινε και νομοθετική προσπάθεια για να μην μπορεί να βγει στο φως η αλήθεια. Να μη δοθούν οι νόμιμες εξηγήσεις στα θύματα των παρακολουθήσεων, των ανθρώπων που αδίκως τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Η κυβέρνηση, ακόμα και μετά την απόφαση του ΣτΕ, υποστηρίζει ότι ο δικός της νόμος του 2021 δεν ισχύει πλέον, έχει υπερκεραστεί από άλλον νόμο, του 2022. Και μόνο ο ισχυρισμός είναι ισχυρή ένδειξη ότι η προσπάθεια συγκάλυψης είναι διαρκής.

Μένει βεβαίως να δούμε τι θα κάνει η ΑΔΑΕ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχει ήδη φανεί τι ακριβώς κάνει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Το οικοδόμημα όμως δεν είναι πια τόσο στέρεο. Γιατί οι πομπές του η μία μετά την άλλη αποκαλύπτονται.

Εξήντα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση προσπαθεί να ξαναβρεί την ψυχραιμία της. Την οποία έχει απωλέσει, μπροστά στις αποκαλύψεις που έρχονται η μία μετά την άλλη.

Η αδικία είναι ο κοινός παρονομαστής της πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Αποκαλύφθηκε περίτρανα στην υπόθεση των Τεμπών. Η ανικανότητα τελικώς κυριαρχεί, φάνηκε και στην πρόσφατη δολοφονία μπροστά σε αστυνομικό τμήμα.

Μένει στην αξιωματική αντιπολίτευση να βαδίσει γρηγορότερα τούτη την ώρα, εκπροσωπώντας την αγωνία και τις αληθινές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

«Θα 'ρθει μέρα που όλοι θα ζητούν το άλλο...»

(*) Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr