Για τη ζύμη

• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα τριμμένη
• ¾ φλιτζανιού βούτυρο
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 αυγό
• 2 κουταλιές ρούμι
• ½ κουταλιά βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

• 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
• 1 κιλό κρέμα γάλακτος
• 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
• 2 κουταλιές ρούμι
• 1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Παρασκευή:

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα, το βούτυρο και το ρούμι. Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη, τα προσθέτετε στη λεκάνη, ρίχνετε λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για ½ ώρα.

Αλείφετε μια φόρμα για τάρτα Νο 24 με βούτυρο. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη και τη στρώνετε στη φόρμα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Την καλύπτετε με ένα κομμάτι λαδόχαρτο και το γεμίζετε με ρύζι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο με το ρύζι και ψήνετε την τάρτα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την προσθέτετε. Ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει, και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα.

Ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το ρούμι και τη στρώνετε πάνω στην τάρτα. Τη γεμίζετε με τη σοκολάτα και την αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί. Τη γαρνίρετε με την τριμμένη κουβερτούρα.