Αν τα ψάρια καταλαμβάνουν μια από τις πρώτες θέσεις στις διατροφικές σου συνήθειες τότε αυτή η συνταγή με ψητή τσιπούρα στη λαδόκολλα, πατάτες baby και δεντρολίβανο θα γίνει η αγαπημένη σου.

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα θεωρείται ένας πολύ υγιεινός τρόπος μαγειρέματος αφενός γιατί αποφεύγουμε τα τηγανητά και αφετέρου γιατί η λαδόκολλα λειτουργεί σαν ένα “σκεύος” που διατηρεί τα αρώματα και όλες τις ουσίες αναλλοίωτα.

Τσιπούρα στη λαδόκολλα με πατάτες baby και δεντρολίβανο

Υλικά για κάθε μερίδα (1 ψάρι):

  • 1 μέτρια τσιπούρα (μέχρι μισό) κιλό καθαρισμένη και πλυμένη
  • 2 – 3 πατάτες baby ή πολύ μικρές
  • 4 – 5 ντοματίνια
  • 1 λεμόνι
  • 2 – 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία και μαγείρεμα:

  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας και στάζουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
  • Πλένουμε καλά το ψάρι και το τοποθετούμε στο κέντρο της λαδόκολλας
  • Αλατίζουμε την τσιπούρα από όλες τις πλευρές και μέσα στην κοιλιά. Το ίδιο κάνουμε και με το πιπέρι
  • Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φέτες και βάζουμε 2 – 3 από αυτές στο εσωτερικό της κοιλιάς του ψαριού και κρατάμε τις άλλες για το κλείσιμο της λαδόκολλας
  • Χώνουμε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο στο κενό της κοιλιάς και κλείνουμε προσεκτικά
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω από το ψάρι
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση χωρίς να τις καθαρίσουμε. Τις καρυκεύουμε και τις ακουμπάμε πάνω στο ψάρι με τρόπο ώστε να στηρίζονται χωρίς να πέφτουν (με την κομμένη επιφάνεια να εφάπτεται στο ψάρι)
  • Τοποθετούμε ενδιάμεσα πλυμένα τα ντοματίνια, προσθέτουμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο, 1 – 2 κλωνάρια δεντρολίβανο και τις φέτες λεμονιού που περίσσεψαν από πριν
  • Κλείνουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα για να μη σκορπίσουν τα λαχανικά μας και στρίβουμε τις άκρες
  • Τυλίγουμε αν θέλουμε και με αλουμινόχαρτο τη λαδόκολλα με το περιεχόμενό της και τοποθετούμε σε ένα ταψί
  • Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς
  • Μόλις ανοίξουμε τη λαδόκολλα αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό και όταν βγάλουμε από το φούρνο στάζουμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο και τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις