ΣΠΑΡΤΗ. Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης στις 7 μ.μ. με 24 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Τα περισσότερα θέματα αφορούν στη ΔΕΥΑΣ

Τα θέματα της Η.Δ. είναι:
1ο Ενημέρωση της υπάρχουσας κατάστασης στην Πρωτοβάθμια (παιδικοί σταθμοί – Νηπιαγωγεία – Δημοτικά) Δευτεροβάθμια (Γυμνάσια – Λύκεια) και Τριτοβάθμια (ΤΕΙ – Πανεπιστήμια) Εκπαίδευση του Δήμου.
Προτάσεις. Επίλυση υπαρχόντων ή επαπειλούμενων προβλημάτων και απόφαση δράσης
Εισηγητές: οι επικεφαλής των παρατάξεων

2ο Αίτημα Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης

3ο Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για την υλοποίηση του έργου: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΛΑΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ ΚΑΙ ΑΦΥΣΣΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ» - ορισμός νέων εκπροσώπων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

4ο Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΥΚΑΡΑΚΙ, ΑΛΕΣΙΑ, ΚΟΖΙ, ΚΑΛΑΜΙ, ΓΟΥΝΑΡΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ» - ορισμός νέων εκπροσώπων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

5ο Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΟΥ (6Χ2) ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ» - ορισμός νέων εκπροσώπων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

6ο Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΜΥΚΛΩΝ» - ορισμός νέων εκπροσώπων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

7ο Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ» - ορισμός νέων εκπροσώπων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

8ο Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για την υλοποίηση του έργου: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΛΑΤΑΝΑΣ & ΣΚΟΥΡΑΣ» - ορισμός νέων εκπροσώπων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

9ο Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ», ορισμός νέων εκπροσώπων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος

10ο Ανάκληση της αριθμ.255/7-5-2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου «περί καθορισμού φυσικού αντικειμένου του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΕ ΠΕΛΛΑΝΑΣ 2014», έγκρισης της μελέτης και εκτέλεσης του έργου, καθορισμού τρόπου κατασκευής του» και λήψη νέας σχετικής απόφασης
Εισηγητής: κ. Ευάγγελος Νικολακάκης

11ο Εκμίσθωση ισογείου καταστήματος που βρίσκεται στην τ.κ. Πλατάνας
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Φλώρος

12ο Ορισμός ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου, με τον αναπληρωτή του, για την συγκρότηση Επιτροπής Βεβαίωσης Εργασιών για το έτος 2014 (νέα Δημοτική Περίοδος) της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος

13ο Ανάκληση της αριθ.428/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Περί αποδοχής χρηματοδότησης ποσού 30.000 € (10.οοο € στην τ.κ. Αγριάνων και 20.000 € στην τ.κ. Μυστρά) για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες ΣΑΕ 055, αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2014»
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος

14ο Καθορισμός του ύψους ημερήσιου τέλους, της διαδικασίας και του τρόπου καταβολής και είσπραξης του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους από τους προσερχόμενους στους χώρους των Λαϊκών Αγορών του Δήμου, πωλητές (επαγγελματίες – παραγωγούς)
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Αποστολάκος

15ο Καθορισμός δικαιώματος βοσκής έτους 2015.
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Αποστολάκος

16ο Ανάκληση της 418/2014 και λήψη νέας απόφασης ’’Περί αναπροσαρμογής ή μη τελών ηλεκτροφωτισμού/καθαριότητας για το οικ. έτος 2015’’
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Αποστολάκος

17ο Καθορισμός οριογραμμών τμήματος ρέματος στη θέση «Παλιολίτριβο – Μελετέικα» εντός των ορίων οικισμού «Πικουλιάνικα» Τ.Κ. Μυστρά Δήμου Σπάρτης.
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος

18ο Τροποποίηση προϋπολογισμού για ενίσχυση των κωδικών μισθοδοσίας της τέως δημοτικής αστυνομίας.
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Αποστολάκος

19ο Συμμετοχή του Δήμου στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΟΡΦΟΥ» που διοργανώνει ο Δήμος Μόρφου Κύπρου.
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Αποστολάκος

20ο Επιτροπή εκτίμησης για τη μίσθωση ακινήτου για το ΚΕΠ Μυστρά.
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Αποστολάκος

21ο Ορισμός αιρετών μελών στην επιτροπή καταλληλότητας για το διαγωνισμό περί μισθώσεως ακινήτου ως χώρος αποθήκευσης.
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Αποστολάκος

22ο Ορισμός Προέδρου για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Εισηγητής: κ. Χρίστος Πλειώτας

23ο Δωρεάν παραχώρηση του αριθ.14 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς για τη στέγαση του γραφείου της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Λακωνίας
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Αποστολάκος

24ο Ορισμός εκπροσώπου για τη σύσταση επιτροπής Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Βουνάσης


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το αρ. 67 παρ.6 Ν.3852/2010 στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων λαμβάνουν τον λόγο εκτός του Δημάρχου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι ειδικοί αγορητές ανά θέμα, που ορίζονται από τις παρατάξεις με σχετική γραπτή δήλωσή τους στο Προεδρείο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εγγραφούν ως ομιλητές και δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα.
Παρακαλούνται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που επιθυμούν να δηλώσουν ειδικούς αγορητές στα ανωτέρω θέματα και οι κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν στα ανωτέρω θέματα να το δηλώσουν εγγράφως στο Προεδρείο προ της ενάρξεως της συνεδριάσεως.