Υλικά
• σπανάκι - 225 γρ.
• ρύζι - 1/2 φλυτζάνι
• ελαιόλαδο Λακωνίας - 4 κ.σ.
• άνηθος - 2-3 κ.σ. , ψιλοκομμένος
• κρεμμύδι - 1/2 , ψιλοκομμένο
• ζωμός - 2 φλυτζάνια κοτόπουλου ή νερό
• λεμόνι - 1
• αλάτι -
• πιπέρι -

Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και μαλακό, περίπου για 7 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου ή νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Σερβίρουμε στίβοντας λίγο φρέσκο λεμόνι πάνω από το πιάτο.