Η βαριά βιομηχανία του τουρισμού αφορά και τη Σπάρτη!

ΣΠΑΡΤΗ. «Το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης για τον Δήμο – πρωτεύουσα Σπάρτης είναι εφικτό και μετρήσιμο». Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο Νότος 94.9 ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Αλεξάκος.

Με αφορμή τόσο την ανάληψη καθηκόντων όσο και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (Σάββατο 27/9) ο κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε στην ειλημμένη πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μελετήσει, σχεδιάσει και διαχειριστεί την κρίσιμη υπόθεση της τουριστικής ανάπτυξης με επιθετική και στοχευμένη.

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πολιτών «Ελπίδα» αναφέρθηκε στην πρωταρχικότητα που είχε στο πρόγραμμα του Κινήματος ο Τουρισμός, κάτι που προξένησε και την προγραμματική σύγκλιση των παρατάξεων Βαλιώτη - Αλεξάκου.
Περιέγραψε την ανάγκη προσεκτικής μελέτης και εξωστρεφούς σχεδιασμού των μορφών του εναλλακτικού τουρισμού και τόνισε ότι υπάρχει τρόπος, περιθώριο και προοπτική για την πολυπόθητη τουριστικής ανάπτυξη που θα αποδώσει στην κοινωνία του Δήμου Σπάρτης εμπειρίες, συνάλλαγμα και αξία.

Υπογράμμισε όμως ότι οι στόχοι, οι δείκτες, οι αρμοδιότητες και οι ρόλοι θα πρέπει να είναι σαφείς και διακριτοί έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι χρονικά άμεσα και όχι αποσπασματικά.

Ακούστε την συνέντευξη του Χρήστου Αλεξάκου στον Ηλία Μπόνο.