Υλικά:
1 κούπα μαρούλι χοντροκομμένο + βαλεριάνα
1 κούπα μαρούλι Iceberg χοντροκομμένο
1 κούπα φύλλα ρόκας
1 κούπα σπανάκι baby
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
3-4 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
1 -2 κ.σ κουκουνάρια (κατα προτίμηση καβουρδισμένα)
Αλάτι

Για τη σως:
6 κ.σ. ελαιόλαδο Λακωνίας
3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
2 κ.σ.(κοφτές) πετιμέζι

Παρασκευή
Ετοιμάζετε και πλένετε τα λαχανικά πολύ σχολαστικά και τα στεγνώνετε (πολύ σχολαστικά επίσης) . Τα αλατίζετε σε λεκάνη και τα μεταφέρετε στη σαλατιέρα. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και τα κουκουνάρια . Χτυπάτε στο σέικερ τα υλικά για τη σως και περιλούζετε ομοιόμορφα τη σαλάτα.
Αν θέλετε να καβουρδίσετε τα κουκουνάρια δεν χρειάζεται τίποτε άλλο απ' το να τα βάλετε στη φωτιά, σε αντικολλητικό τηγανάκι για 2-3 λεπτά , ανακατεύοντας διαρκώς.