Υλικά (για 6 άτομα)
4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
4 μικρές μελιτζάνες (baby) κομμένες σε ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μέτρια κυβάκια
3 αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 ντομάτες, Λακωνίας, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μέτρια κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι Βατίκων, κόκκινο κομμένο στη μέση και μετά σε ροδέλες
100 gr ελιές Λακωνίας πράσινες κομμένες χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη διαλυμένη στο ελαιόλαδο
1 ματσάκι ρίγανη σε φυλλαράκια ψιλοκομμένη
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο Λακωνίας
20 gr μουστάρδα
20 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, και τα αγγουράκια με αρκετό αλάτι και τα μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Ξεπλένουμε τα λαχανικά καλά με μπόλικο τρεχούμενο νερό. (Πρέπει να προσέξουμε ώστε τα λαχανικά να μην είναι αλμυρά).
Για τη vinegret ανακατεύουμε μαζί το ξύδι το λάδι και τη μουστάρδα με ένα πιρούνι (δεν θέλουμε να ομογενοποιηθούνε).
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.