Υλικά
170 ml ελαιόλαδο Λακωνίας
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια στο μέγεθος του αρακά
250 gr πατάτες κομμένες στο διπλάσιο μέγεθος του αρακά
200 ml ζωμό λαχανικών
600 gr αρακάς καθαρισμένος μικρός και τρυφερός (2 kg ακαθάριστος)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή
Σε ένα κατσαρόλι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με 50 ml ελαιόλαδο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για αλλά 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να εξατμισθούν τα ζουμιά. Στα τελευταία 3-4 λεπτά προσθέτουμε και τα καρότα.
Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα και σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τον αρακά για 3-4 λεπτά.
Σουρώνουμε τον αρακά και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις πατάτες.
Βράζουμε για 30 δεύτερα και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι , τη μουστάρδα, τον άνηθο και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε.