ΣΠΑΡΤΗ. Με την υπ΄ αριθμόν 662/19.3.2012 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα συστάθηκε εκ νέου η «Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων» της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.4013/2011 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 10 του Ν. 2038/2012.

Η κ Τζανετέα δήλωσε ότι η παραπάνω Επιτροπή θα λειτουργεί ως εξωδικαστικό όργανο επίλυσης διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή του μισθώματος των εμπορικών μισθώσεων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Η Επιτροπή θα εδρεύει και θα λειτουργεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη και θα επιλαμβάνεται των υποθέσεων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της κατόπιν ενυπόγραφης αναφοράς ενός τουλάχιστον των εμπλεκομένων μερών.

Η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι με την παραπάνω Απόφαση δίδεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές εμπορικών μισθωμάτων της Λακωνίας να επιτύχουν εξωδικαστικό συμβιβασμό ως προς την αναπροσαρμογή του μισθώματος αντιμετωπίζοντας από κοινού τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που διέρχεται η χώρα μας.