ΣΚΑΛΑ. Δύο Ισπανοί εκπαιδευτικοί από την περιοχή της Γαλικίας βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και της Δράσης Κ1, όπου εκπαιδευτικοί ταξιδεύουν στην Ευρώπη και συλλέγουν πληροφορίες, ανταλλάσσουν απόψεις για σύγχρονα θέματα της εκπαίδευσης.

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας συμπράττει την τρέχουσα σχολική χρονιά με το CPI CURROS ENRIQUEZ της Ισπανίας με θέμα την «Καινοτομία στην Εκπαίδευση, σύγχρονες διδακτικές πρακτικές» και για μια εβδομάδα βρίσκονται στην Σκάλα ο κ. Μάνουελ Ροντρίγκεζ και η εκπαιδευτικός κα Βανέσα Ακούνα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους θα μελετήσουν τον τρόπο εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών, θα συναντηθούν με τις Αρχές της Λακωνίας και θα συζητήσουν για θέματα εκπαίδευσης.

Έτσι, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου οι Ισπανοί εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη στο γραφείο του.

Ο κ. Γρυπιώτης αφού περιέγραψε κα παρουσίασε τον Δήμο Ευρώτα στους Ισπανούς δασκάλους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη χώρα μας. Σημείωσε δε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες είναι αξιέπαινες καθώς προάγουν τις διαπολιτισμικές σχέσεις, αναβαθμίζουν το ρόλο των σχολείων και ανοίγουν νέους ορίζοντες στους τρόπους σκέψης και εργασίας των μαθητών.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σύνολο των διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας για το αξιόλογο έργο τους και τις πρωτοβουλίες τους να εφαρμόζουν πρωτοποριακά προγράμματα στο σχολείο τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος και την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας ώστε το σχολείο να αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία για τους μαθητές κι όχι μία δυσάρεστη δραστηριότητα.