Υλικά
• 1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
• 500 gr κρεμμυδάκια για στιφάδο
• 500 gr ασπρομανίταρα
• 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• Μισή πιπεριά πράσινη
• Μισή πιπεριά κόκκινη
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 φύλλο δάφνης
• Θυμάρι
• Αλάτι, πιπέρι
• Μισή κούπα κρασί άσπρο
• 1 ½ κούπας νερό ζεστό
• ¾ κούπας λάδι
• Κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί (προαιρετικά)

Παρασκευή
Αλευρώνουμε το κρέας μας και το περνάμε από το τηγάνι, με το μισό λάδι μας, να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βάζουμε στη γάστρα μας. Έπειτα περνάμε τις πατάτες μας από το τηγάνι τις βάζουμε και αυτές στη γάστρα και ακολούθως κάνουμε το ίδιο για τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Αφού τα έχουμε βάλει όλα στη γάστρα , ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι , το θυμάρι, τη βάγια και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε το κρασί μας , το νερό μας και το λάδι. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και μετά για άλλη 1 ½ με 2 ώρες στους 160. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε για να δούμε αν έχει υγρά το φαγητό μας, αλλά νομίζω πως τα υγρά αυτά είναι αρκετά.

Μόλις το κλείσετε, βάλτε το τυρί σε κυβάκια, κλείστε τη γάστρα και αφήστε το φαγητό να σταθεί στο φούρνο.