Η λειτουργία γραφείων τύπου, η ευθύνη της διάδοσης και δημοσιοποίησης πληροφοριών δεν είναι απλή υπόθεση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι υπόθεση ανειδίκευτων και άπειρων στελεχών.

ΣΠΑΡΤΗ. To τελευταίο διάστημα εντοπίζεται με ευθύνη Φορέων και Θεσμών ολιγωρία στην τήρηση των κανόνων δεοντολογίας σχετικά με τη συνεργασία τους με τα ΜΜΕ.

Το notospress.gr υπενθυμίζει και ξεκαθαρίζει στους εκπροσώπους φορέων και θεσμών ότι το facebook και άλλα ανεπίσημα σημεία προβολής και ανακοίνωσης δεν αποτελούν επίσημη πηγή πληροφόρησης για ένα δημοσιογραφικό Μέσο.
Ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους όρους και να αποστέλλουν ταυτόχρονα σε όλα τα ΜΜΕ το επίσημο υλικό ενημέρωσης και πληροφόρησης προς δημοσίευση.
Η Διεύθυνση σύνταξης του notospress.gr ξεκαθαρίζει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη δημοσίευση κειμένων όταν αυτά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της δεοντολογίας στην δημοσιότητα και διάδοση τους.

Επιπλέον δεσμεύεται ότι θα δημοσιοποιήσει τους Φορείς και Θεσμούς που δεν συμμορφώνονται κι έτσι δημιουργούν προβλήματα και αρρυθμίες στη δημοκρατική και απρόσκοπτη λειτουργία των ΜΜΕ και κενά στην ενημέρωση των πολιτών.