Με λίγα λόγια, πολλή ψυχή, δουλειά μας, πόρους και 17 συμμετοχές επιχειρήσεών η Λακωνία στηρίζει την έκθεση Πελοπόννησος ΕΧΠΟ με την ευχή και να εξελιχθεί σε κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, όπου επιχειρήσεις και καταναλωτές απ’ όλη τη χώρα και τον κόσμο θα δίνουν τη δυναμική παρουσία τους.

TΡΙΠΟΛΗ. Άνοιξε τις πύλες της χθες Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Έκθεση Πελοπόννησος Expo στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης. Σε έναν άριστα διαμορφωμένο χώρο οι 260 εκθέτες απ’ όλη την Πελοπόννησο παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό και στους επιχειρηματίες.

Η Πελοπόννησος Expo διοργανώθηκε από όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, και την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης και της Enterprise Greece.

Την εναρκτήρια ομιλία των εγκαινίων έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου: Αργολίδας ο κ. Φώτης Δαμούλος, Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, Λακωνίας κα Βασιλική Δερτιλή και Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης.

Όλοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων δήλωσαν την κοινή τους πρόθεση και δέσμευση για τη συνέχισή της, την καθιέρωσή της ως εκθεσιακό θεσμό και την ανάδειξή της σε κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός.

Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κα Βασιλική Δερτιλή στον σύντομο χαιρετισμό της είπε:
«Η Λακωνία χαιρετίζει την Πελοπόννησος Expo. Με λίγα λόγια και πολλή ψυχή τη στηρίζουμε με τη δουλειά μας, τους πόρους μας, τη συμμετοχή των επιχειρήσεών μας και της ευχόμαστε καλή επιτυχία και να εξελιχθεί σε κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, όπου επιχειρήσεις και καταναλωτές απ’ όλη τη χώρα και τον κόσμο θα δίνουν τη δυναμική παρουσία τους. Το Επιμελητήριο Λακωνίας από κοινού με όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάδειξής της και την ένταξή της στον κατάλογο των σημαντικών επιχειρηματικών εκθέσεων. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή σας»

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση ο οποίος στο χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα αυτής της κοινής προσπάθειας των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, ευχήθηκε την επιτυχία και εδραίωση της Πελοπόννησος Expo και διαβεβαίωση τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Λακωνίας διακρίναμε σημαντικές επιχειρήσεις από τη Λακωνία όπως:

ΑΦΟΙ Ν. ΒΕΚΡΑΚΟΥ ΟΕ: Προϊόντα καφέ, Espresso Hausbrandt, Προϊόντα εξοπλισμού, μηχανήματα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: Σύγκλινο, λουκάνικα, παραδοσιακά προϊόντα χοιρινού κρέατος
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ: Μέλι, προϊόντα κυψέλης

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ο Εκπρόσωπος της ALPHA EXPO κ. Άγγελος Καραμπίκας, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κ. Βλάσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά.

Στην ενημέρωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας αναφέρονται συνολικά:

ΑΦΟΙ Ν. ΒΕΚΡΑΚΟΥ ΟΕ: Προϊόντα καφέ, Espresso Hausbrandt, Προϊόντα εξοπλισμού, μηχανήματα

ΤΣΙΚΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: Σύγκλινο, λουκάνικα, παραδοσιακά προϊόντα χοιρινού κρέατος

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ: Μέλι, προϊόντα κυψέλης

ΣΕΡΓΙΑΔΗ ΖΩΗ/ΣΑΠΟΥΝΙ ΖΩΗΣ: Καλλυντικά από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (σαπούνια, κηραλοιφές, καλλυντικά λάδια, υγρό σαπούνι, βούτυρα σώματος, κρέμες χειλιών)

ΓΟΥΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Ξύλινα κομπολόγια-γυαλιά-πορτοφόλια, θρησκευτικές εικόνες

ΦΥΤΩΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ: Φυτώρια εσπεριδοειδών και ελιάς

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Χειροποίητα σανδάλια, δερμάτινα είδη, κοσμήματα από felt soutche & δέρμα, κασκόλ και εσάρπες από felt

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου συμμετέχει και ομάδα της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού με της εξής επιχειρήσεις:
ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΥ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Οίνοι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, Οίνοι Βιολογικής Γεωργίας
ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΣΕΦΕΡΛΗ-ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές
G-FISH ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ: Προϊόντα πέστροφας, σολομού, οξύρυγχου
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Δ. - ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ Π. & ΣΙΑ Ο.Ε. (ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ): Παξιμάδια, αρτοποιήματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής
ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΟΥΡΛΑ: Φυτώρια ελιάς, ελιές Bonsai
SOTIRALE BIO-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΩΤΗΡΑΛΗΣ: Μέλι, γύρη, υδρόμελο, φυσική κρέμα μελιού, βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λάδι
ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές & προϊόντα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜ & ΣΙΑ Ο.Ε. (ΑΡΤΟΚΟΣΜΟΣ): Παξιμάδια, αρτοποιήματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής
ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ''ΛΙΘΟΣ'': Ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, σύκα
ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ: Προϊόντα ζύθου

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι το notospress.gr και το ραδιόφωνο Νότος 949 fm

Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους των εγκαινίων και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων επισκέφτηκαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λακωνίας, όπως και όλα τα περίπτερα της έκθεσης και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση και το στήσιμο των περιπτέρων καθώς και για τη συμμετοχή σημαντικών Πελοποννησιακών και όχι μόνο επιχειρήσεων.