Η αρχή έγινε! Μια πρωτοβουλία αυθεντική και συνάμα ουσιαστική. Καλά οργανωμένη και εμπνευσμένη από την ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια για καλύτερη ζωή, καλύτερη υγεία, καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις. Η βραδιά Movember που διοργάνωσαν ο Νίκος και ο Γιώργος είχε επιτυχία! Ευαισθητοποίησε αρκετούς συμπολίτες.

ΣΠΑΡΤΗ. Το κίνημα Movember παρακινεί κάθε χρόνο σε εκδηλώσεις που διαρκούν όσο ο Νοέμβριος. Οι άνδρες πειραματίζονται ή αλλάζουν και οι γυναίκες δοκιμάζουν… Μουστάκι, μούσι, γενειάδα. Το ξύρισμα δεν είναι κόντρα. Η κόντρα έχει να κάνει με την αδιαφορία και την απάθεια των ανθρώπων σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Στόχος του Κινήματος είναι, με την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή, να γίνει κατανοητή η ανάγκη πρόληψης σε θέματα υγείας του άνδρα.

Φέτος ο καρκίνος του προστάτη και η Ανδρική κατάθλιψη ήταν δύο σημεία που εστίασε το Κίνημα. Στη Σπάρτη το Artstic Hair Salon by Rerry & George «άνοιξε» το Κίνημα σε περισσότερο κόσμο αφού φρόντισε να παρακινήσει πολλούς συμπολίτες και συμπολίτισσες στη συμμετοχή με διάφορους τρόπους. Αμέσως κοντά του ήρθε ο Νίκος Γρίβας. Και το εστιατόριο Χρώματα που με μια εξαιρετική συνεργασία – πρωτοβουλία «έστησε» την βραδιά Movember σε έναν χώρο όπου πραγματικά μας δίδαξαν... τι θα πει εθελοντισμός και συμμετοχή. Στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Πικουλιανίκων, οργάνωσαν μια βραδιά κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία:
- Θα συμβάλουν μέσω της πρόσκλησης για την συγκέντρωση χρηματικού ποσού προκειμένου να γίνει αγορά απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων για το ΕΚΑΒ Σπάρτης.
- Να ενημερωθούν για την πρόληψη σχετικά με την κατάθλιψη στον άνδρα και τον καρκίνο του προστάτη.
- Να υποπτευθούν πόσο σημαντική είναι η υγιεινή και επιλεγμένη φυσική διατροφή. Εδώ βοήθησε και η επιστημονική ομάδα της Nutrilab
- Να «τελειοποιήσουν» το μουστάκι ή το μούσι τους και ένας άνδρας και μία γυναίκα να πάρουν και έπαθλο.
- Να απολαύσουν εξαιρετική μουσική από τον dj Νίκος
- Nα γευθούν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες από τα «Χρώματα»
- Να συμβάλουν ώστε το Κίνημα να γίνει πιο μαζικό και πιο ενδιαφέρον και στη Σπάρτη.

Η αρχή έγινε. Ακόμα και όταν ο καιρός κάνει «κόντρα», ο εθελοντισμός και η καλή διάθεση μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Δείτε αύριο στο notospress.gr τα χαρακτηριστικά σημεία της βραδιάς