ΣΠΑΡΤΗ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε επιστημονικές δράσεις τον Ιανουάριο. Εν τω μεταξύ προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις και για τον Φεβρουάριο.

Παρέμβαση στο Στρατό

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2016-2017, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Ρεκουνιώτη Αθανάσιο και τον Διοικητή Τάγματος Νεοσυλλέκτων κ. Βλάσση, πραγματοποιήθηκε δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 5:30 το απόγευμα στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»
Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

- Σε συνεργασία με την κα Βασιλάκου Κυριακούλα Δ/ντρια και την κα Μιχελάκου Αφροδίτη εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Σκάλας, η Παπαδοπούλου Ιωάννα - Ψυχολόγος & Επιστημονικό στέλεχος του «Διαύλου», θα πραγματοποιήσει τέσσερις (4) δίωρες βιωματικές παρεμβάσεις στους μαθητές της Β2’ τάξης του Γυμνασίου Σκάλας, στη θεματική: «Προάγοντας τη συνεργασία & Δημιουργώντας δεσμούς». Αναλυτικά οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν:
• Την Δευτέρα 23/01/17
• Την Τετάρτη 01/02/17
• Την Παρασκευή 17/02/17
• Την Τετάρτη 22/02/17

- Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωί, η κες Παπαδοπούλου Ιωάννα & Γκουντούνα Ασπασία σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Μονεμβασίας κα Κατσουλάκου Μαρία , θα πραγματοποιήσουν μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στην θεματική: «Διαπολιτισμικότητα»

- Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωί, η κα Καργάκου Κατερίνα θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νήπια του Νηπιαγωγείου Αγ. Ιωάννου Μονεμβασίας, στην θεματική: «Αναγνωρίζω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου» και

- Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:30 το πρωί, η κα Γκουντούνα Ασπασία, σε συνεργασία με την Νηπιαγωγό του 2ου Νηπιαγωγείου Νεαπόλεως κα Σταθάκη Αρχοντούλα, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Νεαπόλεως , στην θεματική: «Συναισθήματα. Αναγνωρίζω και Διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου»

Παρεμβάσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον Δ/ντή του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης κ. Μανεσιώτη Διαμαντή και την εκπαιδευτικό κα Σκούφη Βασιλική, η κα Καργάκου Κατερίνα, θα πραγματοποιήσει τρεις (3) δίωρες βραχείες βιωματικές παρεμβάσεις στη Γ’ τάξη του Λυκείου στη θεματική: «Το Άγχος των πανελληνίων Εξετάσεων & η Διαχείριση του». Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι:
• Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρα: 10:00 π.μ.
• Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα: 8:15 π.μ.
• Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα: 9:00 π.μ.