Aπάντηση στο ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» δίνει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας. Χαρακτηρίζει τα μέλη του "Πλήθωνα" ημιαγράμματοος ελληνόφωνους εκπαιδευτικούς και τους εγκαλεί με απόλυτη κι αιχμηρή γραφή για τη θέση που πήραν σε πρόσφατο ψήφισμα για τα παιδιά των προσφύγων αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η απάντηση έχει ως εξής:

Διαβάζουμε έκπληκτοι το ψήφισμα θράσους -«Ψήφισμα για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων»(*)- που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», που απ’ τη Γη τη Λακεδαιμονία έκρινε ότι μπορεί να ασχημονεί με παραληρήματα μίσους κατά Ελλήνων που συστρατεύονται και συνοδοιπορούν με το τρίτο πολιτικό κόμμα (…και στη Λακωνία σύντομα δεύτερο κι όχι μακριά πρώτο)!

Τους Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής δλδ., που είναι οι μόνοι που εγκαυχώνται και σεμνύνονται ότι είναι απόγονοι του Λεωνίδα και του Λυκούργου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και του Γεωργίου Πλήθωνος Γεμιστού, του Καπετάν Ζαχαριά και των Μαυρομιχαλαίων… κι ο κατάλογος φτάνει ως χθες με τον Σταυριανάκο και το Βλαχάκο…

Να λακωνικές μορφές και θέματα εθνικής διαπαιδαγώγησης που το αυριανό εθνικό και λαϊκό σχολείο θα διδάσκει στους μαθητές, όπως το Ελληνικό Σύνταγμα (το σημερινό Σύνταγμα!) ρητά ορίζει στο άρθρο 16:
«Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια.
H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Εδώ και δεκαετίες οι «δημοκράτες» πολυπολιτισμένοι, κατά κύρια πλειοψηφία αριστερής ιδεολογίας, μάς κρατάνε σε μία ιδιότυπη δικτατορία, κουνώντας το δάχτυλο στην κοινωνία, κατηγορώντας οτιδήποτε Ελληνικό και θεωρώντας «φασίστα» όποιον ανησυχεί για τη δημόσια εκπαίδευση και την εθνική του ταυτότητα.

Ακούστε λοιπόν ημιαγράμματοι ελληνόφωνοι εκπαιδευτικοί της Λακωνίας, συντάκτες του εν λόγω Ψηφίσματος: μαγαρίζετε εκτός των άλλων και το όνομα του ελληνολάτρη φιλοσόφου Γεωργίου Πλήθωνος που έχετε στην προμετωπίδα του Συλλόγου σας! Μάθετε ποιος ήταν, ω φωστήρες: Ένθερμος υπερασπιστής της φυσικής και πολιτισμικής συνέχειας του Ελληνισμού («εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί»)! Κι αντικαταστείστε πάραυτα το άγιο όνομά Του: βάλτε ας πούμε Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «ορφανά του Στάλιν», «νεοφιλελεύθερες κοσμοπολίτικες συντροφίες», «όμιλος λαθρολάγνων», «πολυπολιτισμικό συναπάντημα» ή κάτι σχετικό, θα βρείτε εσείς!!
Και «τα παιδιά των προσφύγων» - για τα οποία τόσο αγωνιάτε κι αγωνίζεστε - πάρτε τα στα σπίτια σας (μαζί με τους γονείς τους)! Αλλιώς ο ανθρωπισμός σας είναι ψεύτικος, φούμαρα κι αέρας κοπανιστός!
Πολύ δε θα θέλαμε να γνωρίζουμε τη θέση επί του Ψηφίσματος των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της σημερινής Λακεδαίμονος…

Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας

O Πρόεδρος, Γεώργιος Β. Λουκάκος (ιατρός)
Ο Γεν. Γραμματέας, Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης (εκδότης)


(*) Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του Ψηφίσματος:
«Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολειά μας! Στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Το δικαίωμα των θυμάτων πολέμων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κι αντιδημοκρατικών καθεστώτων να αναζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες και να συνεχίσουν εκεί τη ζωή τους με ασφάλεια.
Στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για το ρατσιστικό παραλήρημα των χρυσαυγιτών, θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο(…)»