ΜΟΛΑΟΙ. Με πολλές συμμετοχές αναγνωρισμένων από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.), Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο, υψηλό επίπεδο, μεγάλη προσέλευση θεατών αλλά και συναρπαστικές «μονομαχίες» χαρακτηρίστηκε το Τοπικό Πρωτάθλημα ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ Αθλήματος Πελοποννήσου, που διεξήχθη στις 4 Μαρτίου 2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, κου Παναγιώτη Ν. Κανελλόπουλου.

Για πολλοστή φορά το Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων έβαλε τα γιορτινά του να υποδεχθεί αυτή τη φορά ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου. Τη μέριμνα της διοργάνωσης είχε ο Παλλακωνικός Α.Σ. Παγκρατίου, Okinawa Κarate, Jiu-Jitsou, υπό την Αιγίδα τής Ε.Ο.Π.Α., τη στήριξη του Δήμου Μονεμβασίας και την πολύτιμη εθελοντική παρουσία Διαιτητών και Μελών Γραμματείας.

Η μεγάλη και υποδειγματική συμμετοχή Αθλητών και Αθλητριών αποτέλεσε δείγμα της αξιοσημείωτης ανάπτυξης που γνωρίζει το εν λόγω άθλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

«Το Παγκράτιο έχει αρχέγονες Ελληνικές ρίζες αφού περιελήφθη στους κλασσικούς Ολυμπιακούς αγώνες το 648 π.X. και αποτελεί τη μητέρα όλων των σύγχρονων μαχητικών τεχνών. Σήμερα, το Παγκράτιο διέπεται από κανόνες που το καθιστούν ένα από τα ασφαλέστερα αθλήματα, ενώ αποτελεί συνδυασμό πάλης με πυγμαχία, ευλυγισίας με δύναμη, ευστροφίας με επιμονή. Αποτελούσε μέρος της προς πόλεμο παρασκευής των νέων και το άθλημα επιλογής πολλών φιλοσόφων».

Πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος των έμπειρων αθλητών, κερδισμένοι όμως ήταν οι μικροί αθλητές που αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες.