Η θέση του Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

"Ο χώρος που σιτιζόμαστε είναι απαράδεκτος και ακατάλληλος!"

ΣΠΑΡΤΗ. Δεν ανησυχούν, δεν επείγονται αλλά και δεν αποκλείουν την μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής Σπάρτης. Οι φοιτητές σε απάντησή τους προς το notospress.gr παρουσιάζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Τμήμα τους και θεωρούν ότι δεν είναι της παρούσης το θέμα της μεταφοράς του Τμήματος σε άλλη πόλη.

Αναφέρουν ότι «αρχικά είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί ότι η συζήτηση για περίπτωση μεταφοράς του Τμήματος Νοσηλευτικής βρίσκεται σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν έχει βγει και δεν προβλέπεται να βγει καμία απόφαση σχετικά με τη μεταφορά ή/και το κλείσιμο του Τμήματος».

Αναφερόμενοι στην δημοσίευση του notospress.gr τονίζουν ότι «περιείχε αποσπάσματα από ένα έγγραφο που στάλθηκε στην Πρυτανεία και το οποίο εξετάζει πιθανά σενάρια που στόχο έχουν την ανάπτυξη και βελτίωση του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη».

Όσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν φοιτητές σε εκπαιδευτικό και ατομικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια τα έχουν κοινοποιήσει και αναλύσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Πρυτανεία, Υπουργείο, Δήμος, Περιφέρεια κ.λπ.). «Κάποιοι βοήθησαν, ενώ άλλοι έκαναν τα στραβά μάτια» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συνοπτικά, και σύμφωνα με την απάντηση των φοιτητών «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της φοιτητική κοινότητας εντοπίζονται:
- στη σίτιση, με τον αριθμό των δικαιούχων να είναι πολύ μικρός σε σχέση με τους ενεργούς φοιτητές και τον χώρο όπου σιτιζόμαστε να είναι απαράδεκτος και εντελώς ακατάλληλος για εστιατόριο.

- στη στέγαση, με τις φοιτητικές εστίες να είναι μισοτελειωμένες χρόνια τώρα αλλά ποτέ να μην ολοκληρώνονται.

- και τέλος σε επίπεδο εκπαίδευσης. Το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι ένα μικρό, επαρχιακό νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον μεγάλο αριθμό φοιτητών που δέχεται κάθε χρόνο.

- Ενώ πρέπει να προστεθεί ότι το Τμήμα και το προσωπικό του Τμήματος είναι ελάχιστο (μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό)».

Σαν άμεσες λύσεις των ανωτέρων προβλημάτων προτείνουν την άμεση πρόσληψη περισσότερου ανθρωπίνου δυναμικού, αναβάθμιση των δομών, αναπροσαρμογή των εισακτέων ανάλογη με τη δυναμική του Τμήματος, αύξηση των δικαιούχων σίτισης, εύρεση νέου χώρου για να σιτίζονται οι φοιτητές και ολοκλήρωση των φοιτητικών εστιών.

Καταλήγουν δε ως εξής: «Δεν επιθυμούμε να μπούμε στη διαδικασία να υποστηρίξουμε ή να κατακρίνουμε κάποια πρόταση από το εν λόγω έγγραφο γιατί όπως προαναφέρθηκε, όλα βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε πραγματικά για κλείσιμο ή μεταφορά Τμήματος προκειμένου να ακουστούν τα προβλήματά μας. Ζητάμε, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, από την τοπική κοινωνία και την Πρυτανεία και το Υπουργείο, ως τον καθ ύλην αρμόδιο φορέα να μας βοηθήσουν να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να κάνουμε το Τμήμα αντάξιο του αντίστοιχου στο ΕΚΠΑ».

Υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πάνος Γεώργιος και η Γραμματέας Αλευρά Νεφέλη.