ΣΠΑΡΤΗ. H Ε.Α.Σ. Λακωνίας Α.Ε. σήμερα, 27/3/17 στο ξενοδοχείο Sparta Inn, στη Σπάρτη προσκάλεσε σε συνέντευξη τύπου στα Λακωνικά ΜΜΕ σχετικά με το πρόγραμμα εργασίας της ΕΑΣ που υλοποιείται κατά την τριετία 2015 -2018 και έχει ως σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση της ποιότητας, της ασφάλειας και την πιστοποίηση των ελαιοκομικών προϊόντων.

Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε τρείς περιόδους / έτη: 1ο έτος (Απρίλιος 2014 – Μάρτιος 2015), 2ο έτος (Απρίλιος 2016 – Μάρτιος 2017), 3ο έτος ( Απρίλιος 2017 – Μάρτιος 2018). Στη συνέντευξη έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων για το 2ο έτος.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Νίκος Προκοβάκης ανέφερε στα βασικά στοιχεία και τους φιλόδοξους στόχους του Προγράμματος, το οποίο εγκρίθηκε και υλοποιείται με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του τριετούς προγράμματος και για τα αποτελέσματα. Τόνισε μάλιστα ότι τα παραγόμενα από το πρόγραμμα αποτελέσματα βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των ευρύτερων στόχων της ΕΑΣ.

Οι στόχοι είναι:
- Ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών σε τεχνικές καλλιέργειας φιλικές προς το περιβάλλον με στόχο τη μείωση των εισροών και την παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Κατά αυτόν τον τρόπο οι ελαιοπαραγωγοί θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που θέτει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Η διαρκής βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και αύξηση των πωλήσεων τυποποιημένου ελαιόλαδου.
- Η παραγωγή και διάθεση στην αγορά νέων προϊόντων ( ολοκληρωμένης διαχείρισης, ιχνηλασιμότητας, κ.λ.π.), προώθηση και προβολή εντός κι εκτός Ελλάδας.

Δείτε αύριο αναλυτικό ρεπορτάζ

[Η αγροτική στήλη του notospress.gr υποστηρίζεται από την ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ ε.ο. Σπάρτη – Γυθείου 153]