Υλικά (για 6 άτομα)

Για την κρέμα

• 20 γρ. βούτυρο
• 180 γρ. ζάχαρη καστανή
• 60 γρ. νερό

Για το κέικ

• 220 γρ. ζάχαρη
• 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
• 4 αυγά
• 80 γρ. καρύδα τριμμένη
• 4 μπανάνες μικρές
• παγωτό κρέμα για το σερβίρισμα

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε την καραμέλα:
Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε την καραμέλα σε βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 22x22 εκ. και από πάνω βάζουμε τις μπανάνες κομμένες στη μέση, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα, ανακατεύοντας συνεχώς . Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό κρέμα.