Υλικά (για 4 άτομα):

12 γαρίδες Νο 3 (δηλαδή μέτριου μεγέθους), φρέσκες ή κατεψυγμένες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
6 - 7 ολόκληρα ντοματάκισ κονσέρβας, λιωμένα, μαζί με το χυμό τους (ή 4 ώριμες ντομάτες στην εποχή τους, τριμμένες)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
50 ml ελαιόλαδο Λακωνίας
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας φύλλα - μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ούζο (ή λευκό κρασί)
100 γρ. φέτα, τριμμένη
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή:

Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα κεφάλια.
Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.

Σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους (ή τις ντομάτες), το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, το ούζο (ήτο κρασί), την τριμμένη φέτα και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό.