Η Lisa Marie Presley δεν ήταν υπέρ της νέας ταινίας της Sofia Coppola, Priscilla . Έλαβε πολλά email που έγραψε η 54χρονη τραγουδίστρια, μόλις τέσσερις μήνες πριν από τον θάνατό της, τον Ιανουάριο, κατηγορώντας την 52χρονο συγγραφέα-σκηνοθέτη για τον τρόπο με τον οποίο απεικονιζόταν ο Έλβις Πρίσλεϊ στο σενάριο της βιογραφικής ταινίας.

«Ο πατέρας μου εμφανίζεται μόνο ως αρπακτικό και ως ένας χειριστικός άντρας. Ως κόρη του, όταν διαβάζω το σενάριο, δεν βλέπω τον πατέρα μου σε αυτόν τον χαρακτήρα», είπε η Λίζα Μαρί. «Το διάβασα (σενάριο) και βλέπω την συγκλονιστικά εκδικητική και περιφρονητική προοπτική σου και δεν καταλαβαίνω γιατί; Θα αναγκαστώ να βρεθώ σε μια θέση όπου θα πρέπει να πω ανοιχτά τι νιώθω για την ταινία και να πάω ενάντια σε εσάς, τη μητέρα μου και αυτή την ταινία δημόσια».

Η ταινία, η οποία βασίζεται στα απομνημονεύματα της μητέρας της, το 1985, Elvis & Me, και πρωταγωνιστεί η Cailee Spaeny , δεν πτοείται από το γεγονός ότι η Priscilla ήταν μόλις 14 ετών όταν συνάντησε τον Elvis και απεικονίζει τον θρύλο του rock 'n' roll ως χειριστικό, ακόμη και βίαιο κατά καιρούς. Δεν ταίριαξε καλά στη Λίζα Μαρί, η οποία ήταν «εξαιρετικά προστατευτική» για την εικόνα της οικογένειάς της. «Ελπίζω ότι όταν δεις την τελευταία ταινία θα νιώσεις διαφορετικά», απάντησε η Σοφία, «και καταλαβαίνω ότι έχω προσέξει πολύ να τιμήσω τη μητέρα σου, ενώ παράλληλα παρουσιάζω τον πατέρα σου με ευαισθησία και πολυπλοκότητα». Η Λίζα Μαρί δεν το έκανε ποτέ, φυσικά αφού πέθανε μετά από λίγους μήνες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις