ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Ηλίας Τρακάκης, μίλησε αποκλειστικά στο Notospress, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, αναφορικά με την εξέλιξη της ψηφιοποίησης του οργανισμού νερού στην Σπάρτη, μέσω του προγράμματος εγκατάστασης ψηφιακών υδρομέτρων σε κάθε σπίτι και σε κάθε χωριό, με την αγαστή συνεργασία της εταιρείας «Ολύμπιος» η οποία έχει αναλάβει, ένα σημαντικό τεχνικό κομμάτι του όλου εγχειρήματος. Ο κ. Τρακάκης αναφορικά με τα παραπάνω δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε τοποθετήσει γύρω στα 8.500 υδρόμετρα στη Σπάρτη, από τα 12.000 που σχεδιάζουμε»

«Η τοποθέτηση των υδρομέτρων όπως και όλου του συστήματος προχωράει κανονικά. Έχουμε τοποθετήσει γύρω στα 8.500 υδρόμετρα στη Σπάρτη, από τα 12.000 που σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε ενώ έχει εγκατασταθεί στα γραφεία μας το κέντρο ελέγχου των υδρομέτρων, μέσω του ψηφιακού πίνακα, στον οποίο θα καταγράφονται τα πάντα από διαρροές, βλάβες μέχρι και πλήρεις καταγραφές του δικτύου.

Προχωράμε αρκετά ικανοποιητικά και πιστεύω ότι σε δύο μήνες θα βρίσκεται σε πλήρη χρήση σαν ψηφιακό εργαλείο, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε και την επίσημη παρουσίαση».

«Αυτό το ψηφιακό εργαλείο δίνει πλήρη αξιοπιστία στις μετρήσεις»

«Η χρήση αυτού του ψηφιακού εργαλείου που εγκαθιστούμε, μας δίνει την δυνατότητα πλήρους αξιοπιστίας στις μετρήσεις. Τα παλιά υδρόμετρα μας δημιουργούσαν δυσκολίες στις μετρήσεις είτε λόγω των καιρικών συνθηκών είτε λόγω παλιάς τους τεχνολογικής μορφής. Οι ενδείξεις πλέον θα έρχονται ηλεκτρονικά στα γραφεία μας, ακόμα και για την παραμικρή λεπτομέρεια της κατάστασης του κάθε υδρομέτρου, για το αν υπάρχει βλάβη ή και δολιοφθορά.

Ακόμα και ο ίδιος ο καταναλωτής θα έχει την δυνατότητα μέσω της ειδικής εφαρμογής, στην συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, να έχει πλήρη εικόνα του οικειακού του υδρόμετρου. Είναι κάτι το οποίο το εφαρμόζουν όλες οι ΔΕΥΑ και μας τοποθετεί ένα βήμα μπροστά στο επίπεδο υπηρεσιών μας».

«Το νερό δεν είναι ένα αγαθό σε επάρκεια»

«Με αφορμή την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού κατά την οποία θα βρίσκομαι στο νομό Χανίων για την εκλογο - απολογιστική συνέλευση των ΔΕΥΑ, θα ήθελα να επαναλάβω ότι το νερό είναι ένα αγαθό το οποίο δεν είναι σε επάρκεια και θα πρέπει να το προσέχουμε ιδιαίτερα. Δεν χρειάζονται άσκοπες καταναλώσεις, όπως το να αφήνουμε το λάστιχο στον κήπο μας να τρέχει όλο το 24ωρό. Οι κλιματολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι περίεργες και ειλικρινά δεν ξέρουμε την άλλη ημέρα, τι θα μας ξημερώσει».

«Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την μείωση του μη τιμολογούμενου νερού»

«Είμαστε κάποια πολύ σημαντικά βήματα μπροστά, καθώς αυτό το έργο (που γίνεται σε συνεργασία με την ετaιρεία Olympios) είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή αλλά και προς την κατεύθυνση της μείωσης, του μη τιμολογούμενου νερού».

Δείτε στο Notospress 20,21 και 22 Μαρτίου στο Notospress θέματα για το νερό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις