ΣΠΑΡΤΗ. Εδώ και καιρό και μετά από την ανακοίνωσή του ότι ενδιαφέρεται για τα κοινά, ο Χρήστος Α. Πλειώτας, δικηγόρος, απασχολεί την κοινή γνώμη. Είναι γνωστό ότι έχει δεχθεί προτάσεις για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια και του Δήμου Σπάρτης και της Περιφέρειας. Απ΄ότι ο ίδιος αναφέρει έχει αποφασίσει αμετάκλητα και δηλώνει και έτοιμος για το βήμα που θα κάνει… Παρόλαυτά δεν εντοπίζει αν θα είναι υποψήφιος και σε ποιο βαθμό αλλά και με ποιόν επικεφαλής.

Στο λογαριασμό του στο facebook γράφει τα ξημερώματα: «alea jacta est ή jacta alea est!!! - Ο κύβος ερρίφθη !!!!!»

Ο κύβος ερρίφθη (ή όπως λέγεται ότι ειπώθηκε στα λατινικά: alea jacta est ή jacta alea est) χρησιμοποιείται όταν πρόκειται να πάρουμε μια αμετάκλητη απόφαση. Τη φράση αυτή η οποία ανήκει στον Έλληνα ποιητή Μένανδρο, κατέστησε θρυλική στις 10 Ιανουαρίου του 49 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρ, όταν επιστρέφοντας από τη Γαλατία και βαδίζοντας προς τη Ρώμη αποφάσισε να περάσει με το στρατό του το Ρουβίκωνα ποταμό («διέβη τον Ρουβίκωνα»), πράγμα που σήμανε την έκρηξη του εμφυλίου πολέμου (Πομπήιο και στην ελεγχόμενη από αυτόν Σύγκλητο).

Για να πάρεις μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να είσαι και σε μια τέτοια κατάσταση που οι αποφάσεις σου να είναι σωστές . Σε αυτή την περίπτωση λέμε τη φράση «διέβη τον Ρουβίκωνα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις